Tarta rustica cu afine si banane

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 11 Apr 2013 | 2346 vizualizari

 

Daca tot aveam inca afine in congelator iar bananele erau deja prea coapte, le-am pus la bataie pentru o tarta rustica.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 150 grame faina integrala;
  • 50 grame faina de orez;
  • 1 ou de casa;
  • 1/2 lingurita sare de mare Himalaya;
  • 1 lingura plina zahar muscovado + 1 lingurita pentru presarat la final;
  • 140 grame unt grasime 80% (la temperatura camerei);
  • 1/4 lingurita ienibahar macinat.
  • ngrediente pentru umplutura:
  • 250 grame mascarpone (sau branza Quark);
  • 1/2 lingurita extract de vanilie;
  • 5 linguri afine proaspete sau congelate;
  • 1-2 banane mici, coapte;
  • 1 ou de prepelita pentru uns.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu afine si banane:

1. Se pun intr-un bol: faina, sarea, zaharul, oul si untul topit si se mixeaza pana se incorporeaza ingredientele si se obtine un aluat potrivit pentru framantat.

2. Se poate pastra la frigider de seara pana dimineata (asa am procedat si eu caci n-am avut timp sa o pregatesc in aceeasi zi).

3. Se pune aluatul pe o planseta presarata cu faina, se intinde cu sucitorul de lemn cam la 20 cm diametru.

4. Se amesteca crema de mascarpone sau branza quark cu extractul de vanilie.

5. Se aseaza hartie de copt in tava si se transfera aluatul pe hartia de copt, se intinde crema de mascarpone peste aluat, netezind cu ajutorul unei spatule de silicon.

6. Se presara cu banane feliate si afinele spalate si sterge, lasand o margine de 6-7 cm.

7. Se pliaza marginile aluatului peste umplutura.

8. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.

9. Se unge aluatul cu oul de prepelita cu ajutorul unei perii de silicon. Am preferat sa folosesc ou de prepelita pentru ca am considerat ca un ou de gaina este prea mult pentru suprafata aluatului si as fi aruncat jumatate de ou. Optional: presarati deasupra cu zahar brun sau muscovado. Crema neavand decat extractul de vanilie, iar afinele fiind usor acrisoare, ar fi de preferat un praf de zahar la final.

10. Introduceti tava la copt pentru 35 de minute pana aluatul devine auriu.

11. Se serveste calduta sau rece, oricum e super buna.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta rustica cu afine si banane-0
Tarta rustica cu afine si banane-1
Tarta rustica cu afine si banane-2
Tarta rustica cu afine si banane-3
Tarta rustica cu afine si banane-4
Tarta rustica cu afine si banane-5
Tarta rustica cu afine si banane-6
Tarta rustica cu afine si banane-7

COMENTARII (43)

marianascarlat

marianascarlat 1

12.04.2013, 22:14

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

13.04.2013, 09:29

Multumesc Daria

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

20.12.2013, 10:44

minunata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!