Prajitura marmorata cu budinca

de deliciousflavours in Prajituri, 11 Sep 2012 | 2241 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 6 oua
  • 180 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 100 ml apa
  • 150 gr faina
  • 100 gr faina grisata (in cazul in care gasiti, daca nu, folositi tot faina alba)
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Ingrediente budinca:
  • 600 ml lapte
  • 1 budinca de vanilie (sau care va place mai mult)
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu budinca:

Prima data vom pregati budinca (respecatand indicatiile de pe ambalaj) pentru a avea timp sa se raceasca. Din cand in cand amestecam, sa nu se formeze pielita deasupra sau acoperim cu o folie alimentara toata suprafata.

Mixam galbenusurile cu zaharul pana se deschide la culoare, adaugam treptat apa, apoi uleiul si continuam sa mixam. Incorporam cu ajutorul unei spatula faina amestecata cu praful de copt.

Albusurile se bat spuma tare cu un strop de sare, dupa care o incorporam treptat si usor in compozitia de galbenusuri.

Mai mult de jumatate din compozitie turnam intr-o tava (25X35cm) tapetata cu hartie de copt, iar in restul punem cacaoa, amestecam si turnam in fir subtire peste compozitia “alba”. Tragem usor cu furculita sa se amestece putin cele doua culori, apoi cu ajutorul unei linguri punem gramajoare din budinca de vanilie.

Dam tava in cuptorul preincalzit circa 40-45 minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a racit complet este bine sa-l tinem la rece, deoarece riscam sa se altereze budinca.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura marmorata cu budinca-0
Prajitura marmorata cu budinca-1

COMENTARII (19)

Sim0na

Sim0na 1

12.09.2012, 18:26

Foarte frumoasa

MIUTA

MIUTA 1

13.09.2012, 19:08

Super,super buna

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01