Eclere

de jolygina in Prajituri, 31 Mai 2010 | 8454 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • • 150 ml lapte
  • • 100 ml apa
  • • un praf de sare
  • • 1 plic zahar vanilat
  • • 65 gr unt sau margarina
  • • 150 gr faina , cernuta
  • • 4 oua
  • Umplutura si decor
  • • 2 plicuri pudding (din comert), preparat conform intructiunilor de pe ambalaj
  • •500ml frisca lichida
  • 200g ciocolata (pentru glazura de deasupra)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

 Se incalzeste cuptorul la 220ᵒC.Se unge cu unt / margarina si se tapeteaza cu faina o tava de copt.

Intr-o cratita, pe foc potrivit, se dau in clocot laptele, apa, sarea, zaharul si unt /margarina.Se ia cratita de pe foc si se adauga toata faina o data.Se amesteca repede pana cand aluatul formeaza un bulgare mare si se desprinde de pe fundul vasului.Se lasa aluatul sa se raceasca.

Se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare.Pe tava pregatita se formeaza din aluat niste batoane,care se ung putin cu lapte deasupra.Se dau la cuptor 10 minute, se reduce temperatura cuptorului la 200ᵒC, se lasa inca 10 minute, apoi se reduce temperatura la 180ᵒC si se mai lasa inca 10 minute.Se lasa eclerele sa se raceasca, apoi se umplu cu pudding.

Se pune frisca batuta peste pudding dupa care totpim ciocolata si pune la 200g o lingurita de ulei sa aibe luciu,dupa care daf fiecare capacel de la ecler prin aceasta ciocolata

Se lasa la rece si se servesc a doua zi.

POFTA MARE!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Bunica 1

31.05.2010, 23:08

Wow, ce apetisante ! Imi plac foarte mult, dar ultima data nu mi-au iesit. N-au crescut si a iesit uleiul din ele. De ce oare ?

ela 1

01.06.2010, 00:23

si mie imi plac si tot spun ca o sa fac,ca tot le-am vazut pe aici

jolygina 1

04.09.2011, 16:10

apucate de treaba atunci ela

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pască