Pască

de Dana_Retetegg in Prajituri, 30 Apr 2011 | 1290 vizualizari

 

O bunatate, eu o ador ... parca imi place mai mult si decat cozonacul :)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1/2 kg faina,
  • 1 cubulet drojdie proaspata,
  • 250 ml lapte,
  • 150 ml ulei,
  • 150 grame zahar tos,
  • 5 oua,
  • un praf de sare,
  • esente,
  • coaja de lamaie,
  • 3 plicuri zahar vanilat.

Pentru umplutura:

  • 1 kg branza framantata (dulce),
  • 5 oua,
  • 10 linguri de zahar,
  • zahar vanilat,
  • stafide.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pască:

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei.

Se amesteca mai intai drojdia cu 2-3 linguri de zahar, apoi se amesteca cu putina faina si putin lapte caldut astfel incat sa se obtina un aluat nu prea gros. Se acopera cu un prosop si se pune la crescut intr-un loc cald.

Se separa ouale, galbenusurile se bat cu sarea, iar albusurile cu 100 de gr zahar.

Laptele se pune la incalzit cu 50 gr zahar si se tine pana se topeste zaharul.

Cand drojdia a crescut se pune peste faina cernuta in prealabil si tinuta la cald, iar apoi se pune treptat si laptele caldut si galbenusurile, coaja de lamaie, esentele pana la incorporarea totala.

Apoi punem albusurile batute cu zaharul, incorporam toata cantitatea de faina, dupa care punem uleiul si incepem framantatul.

Daca aluatul se desprinde de pe vas inseamna ca e framantat suficient, acoperim vasul cu un prosop si il punem la crescut, la loc cald, timp de 1 ora.

Intr-o tava unsa cu ulei asezam o foaie de aluat.

Amestecam branza cu zaharul, ouale, zaharul vanilat si stafidele (noi am consumat toate stafidele la cozonaci, asa ca la pasca am ramas fara).

Punem amestecul de branza peste aluatul din tava, uniformizam si introducem tava in cuptor.

O vom lasa pana cand partea de la suprafata incepe sa se rumeneasca usor. La foc mediu eu am lasat-o 45 de minute.

Dupa ce s-a racit o portionam si servim.

 

RETETA IN IMAGINI

Pască-0
Pască-1
Pască-2
Pască-3
Pască-4
Pască-5
Pască-6
Pască-7

COMENTARII (22)

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

02.05.2011, 16:06

Lol Kamy n-am auzit de pasca cu ricotta Adica sunt convinsa ca se poate face si cu alte tipuri de branza, dar eu o prefer traditionala
Btw, ricotta e cam scumpa

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

02.05.2011, 16:07

Ruxy, mamaielena, cristiana va multumesc mult!

adry88

adry88 1

14.05.2011, 17:42

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!