Tarta sarata cu blat din tarate si unsoare de cocos cu branza si valeriana

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 25 Mai 2013 | 3361 vizualizari

 

ma stiti ca sunt fan mancaruri sarate si in general ma incita prepararea antreurilor /aperitivelor.Tarta asta am facut-o pornind de la o punguta de tarate pe care o aveam prin camara si din care foloseam rar cate o lingura pe care o adaugam in faina alba cand faceam paine.Apoi am castigat un borcanel de unsoare de cocos la un concurs si ma tot gandeam ce sa fac cu ele.Le-am combinat si am facut acest blat sarat, sfaramicios si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 100 g tarate de grau
  • faina cat cuprinde (n-am masurat dar am pus asa la framantat cate putin cate putin pana am simtit constistenta unui aluat)
  • 60 g unsoare de cocos
  • 50 g branza sarata tare
  • 2 oua
  • cascaval moale 50 g
  • 1 carnat picant afumat
  • frunze de valeriana
  • sare, piper
  • 1 varf de cutit de praf de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta sarata cu blat din tarate si unsoare de cocos cu branza si valeriana:

Se da pe razatoare branza tare si se amesteca cu unsoarea de cocos si cu taratele  adaugand faina alba in completare pana ce nu mai este lipicios. Coca asta se intinde pe o tava rotunda in strat subtire (a mea cred ca are marimea clasica de vreo 25 cm ).Se coace putin inainte de a pune toppingul, vreo 5 minuite in cuptorul preincins , punem la mijloc, eu am pus in cuptorul electric la 200 g C .Apoi adaugam deasupra albusurile batute spuma in care am adaugat si o lingura de faina alba, cascavalul razuit, sare si piper si praful de usturoi.Apoi din loc in loc lasam sa alunece si galbenusurile si rondelele de carnat afumat. Dam iar la cuptor sa se coaca si apoi spre sfarsit adaugam pe deasupra si cateva frunze de  valeriana.

E delicioasa si e buna si rece, eu mi-am luat la pachet.

TIPS-URI

1

mai puteti adauga deasupra in topping si bucatele de branza topita sau ardei, ciuperci, ce va place, ca la o pizza.Eu am mai incercat si cu frunze de baby spinach si cu rondele de rosie si mi-a placut tare mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarata cu blat din tarate si unsoare de cocos cu branza si valeriana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv foietaj cu sunca si cascaval