Tarta sarata cu ciuperci, loboda si chiftelute

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 10 Mai 2015 | 1374 vizualizari

 

Nici nu-mi vine sa cred ca am ajuns la reteta cu numarul 600. Imi plac foarte mult acest tip de tarte sarate. Sunt foarte versatile si iti permit sa te joci si sa fi creativ. Motiv pentru care am si optat sa va aduc azi aceasta tarta. Sper sa va placa si sa indragiti sa faceti combinatii cat mai nebunesti....sigurul secret este sa folositi produse proaspete si de buna calitate.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 gr branza dulce de vaci zdrobita cu furculita
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 150 ml apa calduta
  • 400 g faina
  • 1/2 cub mic de drojdie proaspata sfaramata
  • Toping:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 gr ciuperci proaspete de roua
  • cateva frunze de loboda rosie si alba
  • cateva frunze de marar
  • 1 ou
  • 1 lingura iaurt gras
  • sare si piper dupa gust
  • Chiftele:
  • 200 gr pulpa de porc
  • sare si piper dupa gust
  • 1-2 catei de usturoi
  • cateva frunze de patrunjel
  • pentru gust si decor: branza pecorino rasa
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta sarata cu ciuperci, loboda si chiftelute:

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa framantare scoatem aluatul pe o planseta din silicon pudrata cu faina. Facem o bila din aluat, il acoperim cu prosop de bucatarie si lasam aluatul la dospit 15-20 minute.

Pentru toping: punem uleiul la incins si adaugam ciupercutele spalate. Le calim la foc iute. Le scurgem de zeama lasata(cam o cana mi-au lasat mie) si le prajim la foc iute aproximativ 5 minute, pana sau inmuiat putin si nu mai sunt apoase. Adaugam sare si piper, loboda taiata in fasii, mararul taiat marunt. Amestecam compozitia si o lasam sa se raceasca. Amestecam oul cu iaurtul si-l adaugam la compozitia de ciuperci.

Pentru chiftelute: spalam carnea, o taiem cuburi si o macinam fin. Adaugam condimente dupa gust, usturoiul tisat si patrunjelul tocat fin. Amestecam compozitia cu mana si formam chiftelute.

Pentru asamblare: pregatim o tava mare de pizza si o tapetam cu hartie de copt. Punem aluatul dospit in mijloc si-l intindem usor cu mainile pana acoperim toata suprafata. Incercam sa fim cat mai blanzi cu aluatul si sa-l presam cat mai putin pentru a nu oprii procesul de dospire... Peste aluat punem compozitia din ciuperci, peste ciuperci asezam chiftelutele, iar deasupra radem putina branza pecorino sau parmezan. Dam tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 25-30 minute. Se serveste calda sau rece, este la fel de buna. Sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

Aluatul este unul fraged datorita branzei din aluat. Daca va ramane pentru a doua zi nu se intareste aluatul, iar daca va place calda este suficient sa o incalziti la cuptorul cu microunde pentru 2 minute si pare ca atunci ati scos-o din cuptor

RETETA IN IMAGINI

Tarta sarata cu ciuperci, loboda si chiftelute-0
Tarta sarata cu ciuperci, loboda si chiftelute-1
Tarta sarata cu ciuperci, loboda si chiftelute-2
Tarta sarata cu ciuperci, loboda si chiftelute-3
Tarta sarata cu ciuperci, loboda si chiftelute-4
Tarta sarata cu ciuperci, loboda si chiftelute-5
Tarta sarata cu ciuperci, loboda si chiftelute-6
Tarta sarata cu ciuperci, loboda si chiftelute-7
Tarta sarata cu ciuperci, loboda si chiftelute-8
Tarta sarata cu ciuperci, loboda si chiftelute-9
Tarta sarata cu ciuperci, loboda si chiftelute-10
Tarta sarata cu ciuperci, loboda si chiftelute-11
Tarta sarata cu ciuperci, loboda si chiftelute-12

COMENTARII (27)

dantes

dantes 1

19.05.2015, 05:38

Foarte buna! Felicitari!

Panacris

Panacris 1

19.05.2015, 07:36

Felicitări! La cât mai multe rețete delicioase! De probat bunăciunea asta!

Xandrinne

Xandrinne 1

23.05.2015, 22:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!