Tarta umeda cu mere

de lilik in Prajituri, 13 Apr 2011 | 3035 vizualizari

 

poate suna ciudat dar este delicioasa,este delicata si aromata, perfecta....

 

INGREDIENTE

  • 3 mere
  • 100 gr unt
  • 120 gr zahar
  • 170-180 gr faina
  • 1 lamaie(coaja si sucul)
  • 3 oua
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • suc proaspat de portocala(de la 2 portocale de marime potrivita)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta umeda cu mere:

Curatam merele si le taiem feliute subtiri,apoi le stoarcem deasupra sucul de lamaie.

Separat frecam untul cu zaharul pana devine o crema moale,apoi adaugam coaja de lamaie si ouale cate unul pe rand(amestecam pe fiecare in parte),dupa care punem 3-4 linguri suc de portocala,faina cernuta si praful de copt.

Amestecam totul si la sfarsit punem merele.punem compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins la 180°pt 15 minute  apoi dam cuptorul la 160° si mai lasam inca 25-30 de minute.

Facem testul cu scobitoarea pt a fi siguri.

Cand e coapta stingem cuptorul si punem pe toata suprafata  tartei restul de suc de portocale si mai lasam 5-10 minute in cuptorul stins.

Presaram zahar pudra si servim.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta umeda cu mere-0
Tarta umeda cu mere-1
Tarta umeda cu mere-2
Tarta umeda cu mere-3
Tarta umeda cu mere-4

COMENTARII (19)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

15.04.2011, 16:00

lilik

lilik 1

17.04.2011, 20:01

va multumesc frumos tuturor

adry88

adry88 1

07.05.2011, 13:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!