Tarta usoara cu fructe

de RozBonBon in Torturi, 14 Sep 2009 | 2515 vizualizari

 


Este o reteta simpla si rapida, nu necesita prea multa indemanare din partea celui care se incumeta sa o incerce. Are un gust dulce-acrisor inmiresmat de aroma fructelor. Imi pare foarte rau , dar poze nu pot posta, vad ca nu le mai am in calculator, insa puteti vedea reteta intreaga in imagini pas cu pas pe blogul meu.

 

INGREDIENTE

BLAT:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina (100 g)
  • 4 linguri zahar (80 g)
  • un praf de sare
  • aroma de vanilie
  • zahar vanilinat
  • o lingurita praf de copt
CREMA:
  • 400 ml lapte
  • 1 praf de budinca de vanile
  • 80 g zahar ( 4 linguri)
  • 1 iaurt mare
  • 1 plic gelatina
  • zahar vanilinat bourbon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta usoara cu fructe:

BLAT:



  • se separa albusurile de galbenusuri

  • galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devine o pasta omogena, mai deschisa la culoare

  • albusurile se bat spuma cu un varf de sare

  • se amesteca cele doua compozitii cu grija , cu o spatula

  • in acest amestec se adauga in ploaie faina cu praful de copt

  • se unge o forma de tarta, se tapeteaza cu faina , se preincalzeste cuptorul

  • se toarna amestecul de tarta in forma si se da la cuptor aproximativ 25 minute , la foc mic , facandu-se proba scobitorii

  • cand blatul este gata , se scoate din tava si se lasa la racit


CREMA:



  • se prepara o budinca din lapte , zahar si praful de budinca, care se lasa la racit

  • dupa racire , se adauga iaurtul

  • se pregateste gelatina , dupa cum urmeaza: se pune continutul plicului in 2-3 linguri de apa, se lasa sa se umfle, dupa care se aseaza deasupra unui vas in bain-marie, pana cand se dizolva; se lasa la racit

  • se adauga gelatina la crema de iaurt si se intinde deasupra blatului, care se repune in forma sa, tapetata anterior cu folie alimentara

  • se decoreaza cu felii de fructe, in cazul de fata am folosit 2 nectarine si 2 banane

  • deasupra se toarna gelatina , dupa care se da la frigider pentru aproximativ 2 ore


 

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!