Tarta usoara cu fructe

de RozBonBon in Torturi, 14 Sep 2009 | 2574 vizualizari

 


Este o reteta simpla si rapida, nu necesita prea multa indemanare din partea celui care se incumeta sa o incerce. Are un gust dulce-acrisor inmiresmat de aroma fructelor. Imi pare foarte rau , dar poze nu pot posta, vad ca nu le mai am in calculator, insa puteti vedea reteta intreaga in imagini pas cu pas pe blogul meu.

 

INGREDIENTE

BLAT:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina (100 g)
  • 4 linguri zahar (80 g)
  • un praf de sare
  • aroma de vanilie
  • zahar vanilinat
  • o lingurita praf de copt
CREMA:
  • 400 ml lapte
  • 1 praf de budinca de vanile
  • 80 g zahar ( 4 linguri)
  • 1 iaurt mare
  • 1 plic gelatina
  • zahar vanilinat bourbon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta usoara cu fructe:

BLAT:

  • se separa albusurile de galbenusuri
  • galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devine o pasta omogena, mai deschisa la culoare
  • albusurile se bat spuma cu un varf de sare
  • se amesteca cele doua compozitii cu grija , cu o spatula
  • in acest amestec se adauga in ploaie faina cu praful de copt
  • se unge o forma de tarta, se tapeteaza cu faina , se preincalzeste cuptorul
  • se toarna amestecul de tarta in forma si se da la cuptor aproximativ 25 minute , la foc mic , facandu-se proba scobitorii
  • cand blatul este gata , se scoate din tava si se lasa la racit

CREMA:

  • se prepara o budinca din lapte , zahar si praful de budinca, care se lasa la racit
  • dupa racire , se adauga iaurtul
  • se pregateste gelatina , dupa cum urmeaza: se pune continutul plicului in 2-3 linguri de apa, se lasa sa se umfle, dupa care se aseaza deasupra unui vas in bain-marie, pana cand se dizolva; se lasa la racit
  • se adauga gelatina la crema de iaurt si se intinde deasupra blatului, care se repune in forma sa, tapetata anterior cu folie alimentara
  • se decoreaza cu felii de fructe, in cazul de fata am folosit 2 nectarine si 2 banane
  • deasupra se toarna gelatina , dupa care se da la frigider pentru aproximativ 2 ore
 

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21