Tarte Tatin

de Oana in Prajituri, 13 Mar 2010 | 3728 vizualizari

 

Un desert frantuzesc, intram usor in atmosfera :D iar luni il mancam la Paris :)
By PapaBun

 

INGREDIENTE

  • 4 mere mari si dulci
  • 100 g zahar brun
  • 50 g unt
  • scortisoara
  • o foaie de aluat foietaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte Tatin:

Merele se curata, se taie in patru, se scot cotoarele si semintele, apoi se taie felii, nu rea subtiri.


Intr-o cratita ce va merge apoi la cuptor, se caramelizeaza zaharul, miscand de cratita sa nu se arda. Totul se face la foc mediu. Eu am folosit o tigaie mai mare antiaderenta, apoi am mutat totul intr-un vas de iena.


Cand zaharul s-a topit se adauga untul taiat bucatele si se omogenizeaza bine. Se adauga apoi merele si scortisoara si se lasa cateva minute, amestecand pe toate partile. Merele se inmoaie repede si vor lasa zeama. Am mutat apoi compozitia in vasul de iena si am asezat deasupra foaia de aluat foietaj.


Se pune vasul in cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumeneste usor deasupra.


Dupa ce se scoate tava din cuptor, se aseaza deasupra un platou si printr-o miscare ferma se intoarce placintica, merele fiind acum deasupra.


Dupa ce se raceste se taie felii, se pudreaza cu zahar pudra, scortisoara si se serveste cu frisca sau inghetata.


Absolut delicios!


Sursa

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarte Tatin 22029
retete culinare - Tarte Tatin 22030
retete culinare - Tarte Tatin 22031
retete culinare - Tarte Tatin 22032
retete culinare - Tarte Tatin 22033
retete culinare - Tarte Tatin 22034
retete culinare - Tarte Tatin 22035
retete culinare - Tarte Tatin 22036
retete culinare - Tarte Tatin 22037
retete culinare - Tarte Tatin 22039
retete culinare - Tarte Tatin 22040

COMENTARII (14)

Oana 1

21.03.2010, 19:41

Ce sa spun, a fost suuuperb, va arat si poze, le am pe facebook, http://www.facebook.com/album.php?aid=7457&id=100000694887697&l=a8c73e55d2 Urechiusele i le dau nepotelei mele, ca si le-a dorit...data viitoare o sa-mi iau si pt. mine

vanilla 1

29.06.2010, 15:32

am incercat-o si eu cand am fost in franta!!! fff buna!!

adry88 1

03.06.2011, 21:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

ieri la 22:27

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

de Rocsi 9

Tortellini cu...

ieri la 20:28

Prajitura cu morcovi, nuci si afine

Prajitura cu...

ieri la 13:10