Terina din vin alb dulce cu zmeura , capsuni si fructe de padure

de nico15 in Dulciuri, 14 Apr 2013 | 1290 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  6 foi de gelatina, inmuiata in 75 de ml de apa rece,
  • 500 ml vin alb dulce,
  • 1 lamaie,
  • 1 pastaie de vanilie,
  •  1/2 de portocala
  • 200 g de capsuni mici,
  • 225 g de zmeura,
  • 200 g  de coacaze  negre,
  • 100 g de mure,
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina din vin alb dulce cu zmeura , capsuni si fructe de padure:

 1. Spalati si pregatiti fructele.

2. Intr-o cratita(oala) puneti foile de gelatina inmuiata impreuna cu apa si incalziti pana cand gelatina s-a dizolvat, doar incalzita nu o fierbeti.

Amestecati aceasta substanta in vin si adaugati si zeama de lamaie precum si semintele de la pastaia de vanilie.

3. Puneti lichidul intr-un recipient sa se raceasca si in acest timp aranjati fructele amestecate pe fundul formei de silicon punem un rand de fructe amestecate dupa care punem ½ din cantitatea de lichid si dam la frigider pentru 45 de minute. Dupa expirarea timpului verificam daca s-a intarit si daca este in regula se adauga fructele ramase si deasupra restul de lichid si se va da iarasi la frigider pentru cateva ore.

4. Terina noastra va avea doua randuri. Cand scoatem terina, vom scufunda forma in apa calduta, dupa care ne vom ajuta de un cutit sa o scoatem din forma, se-ntoarce cu ajutorul farfuriei. Se taie in felii si se serveste cu fructe, inghetata sau un pahar de sampanie.

 Pofta Buna

 

 

RETETA IN IMAGINI

Terina din vin alb dulce cu zmeura , capsuni si fructe de padure-0
Terina din vin alb dulce cu zmeura , capsuni si fructe de padure-1
Terina din vin alb dulce cu zmeura , capsuni si fructe de padure-2
Terina din vin alb dulce cu zmeura , capsuni si fructe de padure-3
Terina din vin alb dulce cu zmeura , capsuni si fructe de padure-4

COMENTARII (6)

Rocsi

Rocsi 1

14.04.2013, 20:59

MotanLaOale

MotanLaOale 1

15.04.2013, 09:18

nico15

nico15 1

15.04.2013, 17:36

Multumesc multttttttttttt.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!