Tigara comestibila si ceasca de cafea

de epurasha2bb in Dulciuri, 2 Apr 2016 | 463 vizualizari

 

Pai intr-o zi am aflat ca o colega si prietena draga mie va pleca spre un alt loc de munca pe o functie mai mare. E fumatoare ea si mi-e tare simpatica, asa ca la plecare am vrut sa-i ofer ceva dulce ca doar era mare fan :) a plecat cu amintiri frumoase. Ce am construit eu aici au fost niste tigarete cu interior brun pufos dintr-o combinatie de blat cu cacao pufos si ciocolata de casa invelit apoi in pasta de zahar.In cazul cescutelor de cafea, am folosit ciocolata de casa neagra si la mijloc alba. Am imbracat in pasta de zahar. Am facut totul pe fuga, dimineata inainte de a pleca la serviciu, daca aveti timp sa faceti decoratiuni mai atente si delicate ar iesi si mai dragut, dar eu zic ca ideea e buna si v-o zic ca sa nu o uit:)

 

INGREDIENTE

  • 1 brocan de unt de cacao bio de 200g
  • 1 punguta de cacao pudra de calitate
  • miere
  • 1 punga lapte praf
  • 2-3 prajiturele tip Barni cu lapte
  • 1 cutiuta de pasta de zahar de la Dr Otker
  • 1 varf de cutit de scortisoara si 1 varf de cutit de turmeric;
  • zahar pudra 2-3 linguri pt.intins foaia de pasta de zahar pe masa;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tigara comestibila si ceasca de cafea:

Mai intai topim untul de cacao care are timp de topire foarte mic, se pune borcanelul intr-un vas cu apa fierbinte si se lichefiaza rapid.Sau se razuieste si se topeste in craticioara la bain marie.

Apoi in 2 vase diferite impartim untul de cacao in mod egal, fiindca vom face 2 parti, una alba si una neagra.

In principiu se amesteca in unul din vase untul de cacao topit cu pudra de cacao si apoi se adauga putina miere, in functie de cat de dulce doriti sa fie ciocolata neagra.

Eu am impartit cantitatea de 200 g unt de cacao pentru 2 compozitii diferite si am folosit asa: 100 g unt +70 g pudra cacao+ 3 linguri miere pentru ciocolata neagra de casa si 100 g unt +70 g lapte praf + 4-5 linguri miere, pentru ciocolata alba de casa.

 In vasul al doilea operatiunea este la fel doar ca pudra de cacao se inlocuieste cu laptele praf si apoi se adauga miere.Se amesteca bine bine pana se face o pasta cremoasa , fina, nu este deloc nisipoasa cum am simtit in alte retete de ciocolata de casa alba.Aceasta e super delicioasa.

Untul de cacao l-am gasit la raionul de produse bio din supermarket si era 12 lei.

Modul de preparare pentru ciocolata neagra e casa cu unt de cacao, l-am gasit aici :http://www.razvananton.ro/ciocolata/  , apoi mi-am lasat imaginatia mea sa faca mai departe combinatii.

Am pregatit niste forme de silicon ca pentru briose si am turnat in ele intai ciocolata alba si apoi pe cea neagra si le-am dat la rece.

Cand au fost gata, le-am scos din forme , ies super usor, apoi le-am imbracat in pasta de zahar din care am modelat si o toarta mica, facand o cescuta.Deasupra am combinat 2 rulouri mici de pasta de zahar , unul alb simplu si unul in care am presarat putina scortisoara si apoi le-am asezat deasupra, dand senzatia unei cafele cu caimac deasupra.

Separat am pregatit si tigaretele comestibile.Se ia prajiturica Barni cu lapte sau daca aveti vreun blat cu cacao ramas , vreun muffin facut in casa cu cioco, orice blat pufos cu cacao, se amesteca cu putina ciocolata neagra ramasa de la cescute si se face un rulou care se imbraca in pasta de zahar, din nou,  alba pentru tigara si varianta cu putin turmeric si scortiosara pentru bucatica ce imita filtrul.Se servesc impreuna, tigara si cescuta de cafea. 

Garantat un zambet si un gust delicios.

Sa mananc acest tip de ciocolata a fost savuros, ca si cand as fi mancat o ciocolata belgiana de calitate! 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tigara comestibila si ceasca de cafea 436541
retete culinare - Tigara comestibila si ceasca de cafea 436542
retete culinare - Tigara comestibila si ceasca de cafea 436551
retete culinare - Tigara comestibila si ceasca de cafea 436552

COMENTARII (15)

-Marius- 1

04.04.2016, 08:20

noiinbucatarie 1

04.04.2016, 12:32

epurasha2bb 1

04.04.2016, 20:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S