Tiramisu

de adriana65 in Torturi, 5 Noi 2009 | 7070 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 500 g piscoturi Savoiardi
  • - 500 g Crema Mascarpone
  • - 4 oua
  • - 150 g zahar
  •  - 10 linguri lichior Irish Cream
  •  - 10 g gelatina
  •  - 5 linguri cafea macinata
  • - 2 lingurite cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Se incepe cu prepararea unei cafele din aproximativ 500 ml apa si cele 5 linguri de cafea.
Pana ce cafeaua se raceste se trece la prepararea cremei.
Se separa ouale: galbenusurile se bat cu 100 g zahar; se inglobeaza lichiorul si gelatina, iar la urma crema Mascarpone.
Albusurile se bat spuma cu restul de zahar si se inglobeaza in crema de galbenusuri.
Cu toate pregatite trecem la asamblarea tortului sau a prajiturii, cum vreti, mie imi place sa-i spun tort.
Tava in care o sa asamblam tortul se unge cu un strat de crema.
Fiecare piscot se trece prin cafea. Atentie se trece numai foarte putin! se introduce fiecare piscot in lichid si se scoate imediat, altfel riscam sa se inmoaie prea mult  si nu-si vor mai pastra forma si aspectul frumos; continuam astfel pana terminam de pus primul strat de piscoturi, inca un strat de crema ( din belsug) apoi iar piscoturi si tot asa pana se termina.
La sfarsit se pudreaza cu cacao
 

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu-0
Tiramisu-1
Tiramisu-2
Tiramisu-3
Tiramisu-4

COMENTARII (10)

adriana65 1

13.11.2009, 09:15

gelatina se poate înlocui sau să nu se pună deloc , mai ales dacă se consuma imediat

liana_geicu 1

15.11.2009, 21:50

aceasta prajitura imi aminteste de anii de studentie. in perioada aia am mancat pentru prima data, si cand am descoperit-o mancam foarte des...

elena1988 1

02.02.2011, 17:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04