Tiramisu

de Criss in Prajituri, 6 Dec 2011 | 4391 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -1 pachet mare de piscoturi
  • -250 g mascarpone
  • -500 ml cremme patisserie
  • -6 galbenusuri (eu am pus doar 4)
  • -150 g zahar
  • -2 esente de rom
  • -amaretto (n-am avut, dar se poate si fara)
  • -300 ml cafea tare facuta la presso
  • -cacao pentru pudrat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, pe baie de aburi pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca in frigider. Mascarpone se bate cu mixerul si se adauga crema de galbenusuri. Separat se bate frisca, apoi se adauga crema cu mascarpone.

Piscoturile se trec prin cafea, apoi se aseaza intr-o tava suficient de inalta. Peste primul strat de piscoturi se pune jumatate din crema. Urmeaza un nou strat de piscoturi, apoi restul de crema. Crema se niveleaza, apoi cu furculita se fac valuri in zig-zag. Se pudreaza pe toata suprafata, cu cacao.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tiramisu 136527
retete culinare - Tiramisu 136528
retete culinare - Tiramisu 136529
retete culinare - Tiramisu 136530
retete culinare - Tiramisu 136531
retete culinare - Tiramisu 136532
retete culinare - Tiramisu 136533
retete culinare - Tiramisu 136534
retete culinare - Tiramisu 136535
retete culinare - Tiramisu 136536
retete culinare - Tiramisu 136537

COMENTARII (18)

Lorra 1

06.12.2011, 18:33

super !

mirela0911 1

06.12.2011, 22:22

o portie te rog!

Criss 1

07.12.2011, 21:43

Multumesc dragele mele, sunteti dragute toate.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L