Tiramisu

de susu in Prajituri, 18 Mai 2010 | 4675 vizualizari

 

Dupa cum stiti sunt foarte multe retete de tiramisu, am incercat si eu mai multe dar aceasta este reteta originala, fara lapte, albusuri sau frisca. Incercati-o si nu veti regreta. Tiramisu este preferata mea si o fac pe toata perioada verii.

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 40 ml lichior amaretto
  • 500 g mascarpone 
  • 250 g piscoturi savoiardi
  • 2 cesti expresso sau cafea foarte tare indulcita putin
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul vreo 8 minute. Se adauga 1/2 din cantitatea de amaretto si se amesteca iar. Separat se bate putin crema mascarpone si apoi se adauga la galbenusuri.Cealalta jumatate de amaretoo se pune in cafea sa-i dea aroma. Daca nu aveti amaretto folositi cognac, ii da o aroma aparte. Cafeaua se strecoara bine de zat.

Piscoturile se inmoaie repede pentru 2 secunde in cafeaua racita. Se aseaza intr-un vas un rand de piscoturi si deasupra crema. Ultimul strat va fi de crema. Se orneaza cu cacao si boabe de cafea. De preferat a se orna cu cacaoa a doua zi inainte de servire.Cine doreste poate presara si cappuccino sau ness amestecat cu cacaoa. Se tine la frigider 24 ore. Am facut mai multe retete de tiramisu dar reteta originala nu contine lapte sau frisca.

 

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu-0
Tiramisu-1
Tiramisu-2
Tiramisu-3
Tiramisu-4
Tiramisu-5
Tiramisu-6
Tiramisu-7
Tiramisu-8

COMENTARII (6)

silvi0ara

silvi0ara 1

18.05.2010, 21:37

Rocsi

Rocsi 1

18.05.2010, 21:45

ne place ne place

ANCA

ANCA 1

22.05.2010, 13:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!