Tiramisu cu capsuni

de Oana in Prajituri, 14 Mai 2015 | 2248 vizualizari

 

Un desert foarte usor de preparat, aromat si racoritor!
Foto credit: Bucataras Anca

 

INGREDIENTE

  • oua- 3 buc
  • zahar pudra- 3 linguri
  • mascarpone- 250 gr
  • lime- 1 buc
  • coaja rasa de la o portocala
  • zahar tos- 3 linguri
  • un praf de sare
  • piscoturi- 200 gr
  • capsuni- 300 gr
  • Sirop:
  • lime- 1 buc
  • portocala- 1 buc
  • apa- 100 ml
  • extract de vanilie- o lingurita
  • zahar pudra- 1 lingura
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu capsuni:

  • mixati galbenusurile cu zaharul pudra la viteza maxima, pana se intaresc si devin spumoase

  • amestecati apoi cu mascarpone rece, putin cate putin, mixand la viteza cea mai mica

  • adaugati coaja rasa de lime, coaja de portocala si zeama de lime, amestecand usor

  • mixati albusurile separat, cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca adaugati zaharul tos, putin cate putin si mixati pana obtineti o bezea tare

  • amestecati apoi bezeaua peste crema de mascarpone, amestecand usor, cu o spatula, de jos in sus

  • amestecati intr-un bol sucul de la o portocala si lime, cu extractul de vanilie si zaharul pudra, apoi adaugati apa

  • insiropati piscoturile si asezati-le intr-o tava dreptunghiulara (tava de chec)

  • taiati felii cateva capsuni mai mari si asezati-le de jur imprejurul tavii, puneti apoi un strat de crema, deasupra capsuni taiate, apoi iar un strat de piscoturi insiropate si la final restul de crema

  • ornati cu capsuni si frunzulite de menta verde

  • lasati tiramisu la frigider cateva ore

 

TIPS-URI

1

puteti adauga in crema si 2 linguri de crema limoncello

2

branza mascarpone trebuie sa fie rece, din frigider, cand o amestecati cu crema de galbenusuri

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu cu capsuni-0
Tiramisu cu capsuni-1
Tiramisu cu capsuni-2
Tiramisu cu capsuni-3

COMENTARII (26)

poa

poa 1

18.05.2015, 20:33

Ce bine arata!

Aletta

Aletta 1

18.05.2015, 21:45

mihaelar63

mihaelar63 1

19.05.2015, 13:53

Capsuni , acum ste momentul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!