Tiramisu cu ciocolată

de adriana65 in Torturi, 13 Mar 2013 | 7031 vizualizari

 

Vă multumesc mult pentru urările voastre şi vreau să vă servesc cu o felie din acest delicios Tiramisu cu ciocolată.
Noutatea la această prăjitură este faptul că ouăle se bat întregi cu zahărul şi nu se separă albuşurile de gălbenuşuri, aşa cum este cunoscută cealalată variantă de preparare.

 

INGREDIENTE

  • - 20 pişcoturi
  • - 250 g mascarpone
  • - 3 ouă
  • - 7 linguri de zahăr
  • - 50 g fulgi de ciocolată
  • - cafea espresso
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu ciocolată:

Ouăle întregi (nu cred că este cazul să vă mai spun că ouăle trebuie să fie de la găini crescute la curte, foarte proaspete) se pun în vasul mixerului şi se bat cu zahărul, la viteză maximă, aproximativ 10 minute, timp în care acestea îşi vor dubla volumul. Se reduce viteza robotului la  minim şi se adaugă brânza mascarpone. Se amestecă uşor până la încorporare,apoi se adaugă fulgii de ciocolată. După cum vedeţi a ieşit o cremă bine legată şi groasă ca o maioneză. 

În vasul în care se montează tortul punem două linguri cremă, o întindem pe toată suprafaţa vasului apoi se pun pişcoturile însiropate în cafea, unul lângă altul. Se acoperă cu cremă, un rând de pişcoturi, cremă, pişcoturi, cremă.  Pentru finisare, peste ultimul rând de cremă se presară ciocolată rasă.  

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tiramisu cu ciocolată 210868
retete culinare - Tiramisu cu ciocolată 210869
retete culinare - Tiramisu cu ciocolată 210870
retete culinare - Tiramisu cu ciocolată 210871
retete culinare - Tiramisu cu ciocolată 210872

COMENTARII (36)

diana_k 1

14.03.2013, 08:49

superrrrrr

adriana65 1

17.03.2013, 16:45

babi5 1

15.12.2014, 07:15

T

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18