TIRAMISU CU ZMEURA

de Roda in Prajituri, 16 Iun 2009 | 2353 vizualizari

 

Apetisanta, usoara,o versiune estivala a renumitei Tiramisu.

 

INGREDIENTE

  • 25 biscuiti,
  • 1 pahar apa,
  • 600g.zmeura,
  • 3 oua,
  • 3 sticlute cu esenta de rom,
  • 80g.zahar pudra,
  • 250g.mascarpone;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TIRAMISU CU ZMEURA:

1.Se separa ouale.Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pana cand compozitia se albeste.Se adauga mascarpone si se amesteca bine.


2.Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in crema de mascarpone.


3.Intr-o farfurie adanca , se varsa apa si esenta de rom.Se imbiba biscuiti in acest amestec si se tapeteaza cu ei un bol de sticla sau de Jena.Se acopera cu 1/2 din cantitatea de crema .Se presara zmeura.


4.Se acopera zmeura cu un strat de biscuiti imbibati ,urmeaza crema ramasa si, din nou,zmeura.


5.Se pastreaza la rece, in frigider, 6 ore , pana la servire.

 

COMENTARII (10)

Roda 1

16.06.2009, 23:59

Multumesc, ai fost foarte prompt.Am reusit dupa multe incercari.

Bunica 1

17.06.2009, 07:49

Succes ! Ai retete minunate!

Roda 1

17.06.2009, 12:30

Multumesc pentru aprecieri, draga mea.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!