Tiramisu cu zmeura

de Criss in Dulciuri, 12 Iul 2016 | 331 vizualizari

 

 Nu cred ca exista vreo persoana careia sa nu-i placa tiramisu. Un desert atat de simplu si versatil, care te scoate din incurcatura atunci cand ti se anunta pe neasteptate musafiri. :D Si ce poti pregati mai rapid decat un tiramisu la pahar? Si daca ii mai adaugi si niste fructe proaspete de sezon, i-ai dat gata.

 

INGREDIENTE

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca naturala
  • 4 linguri zahar pudra
  • piscoturi
  • zmeura
  • 80 ml cafea espresso
  • fulgi de ciocolata (sau pudra de cacao) pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu zmeura:

(Daca aveti timp si chef, puteti trece prin sita niste zmeura si puteti face un sirop dulce-acrisor cu care sa insiropati piscoturile, in locul cafelei. Eu am preferat cafeaua, pentru ca imi place combinatia de arome.)

Mascarpone se mixeaza impreuna cu zaharul pudra, se adauga frisca batuta si se omogenizeaza. Piscoturile se rup in bucati, se insiropeaza cu cafea. In pahare se pune un strat de piscoturi, apoi crema, cateva bucati de zmeura, din nou piscoturi insiropate si inca un strat de crema, apoi deasupra din nou zmeura si fulgi de ciocolata. Tiramisu se pune in frigider, ideal e sa stea vreo doua ore la rece, apoi se serveste. TIPS: (Daca nu aveti timp sa lasati tiramisu la frigider, pentru ca va bat musafirii la usa, pana pregatiti crema, puneti paharele in congelator, apoi montati tiramisu in paharele reci.)

 

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu cu zmeura-0
Tiramisu cu zmeura-1
Tiramisu cu zmeura-2
Tiramisu cu zmeura-3
Tiramisu cu zmeura-4

COMENTARII (14)

Criss 1

12.07.2016, 15:29

Rocsi 1

13.07.2016, 21:27

Ce as servi o cupa rece cu tiramisu!

VanessaAli 1

16.07.2016, 13:39

Foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20