Tiramisu la pahar

de Lavinia in Dulciuri, 23 Feb 2014 | 4964 vizualizari

 

Se face foarte usor,este delicios si este de mare efect daca aveti musafiri sau vreti sa surprindeti placut pe cineva drag !

 

INGREDIENTE

  • 3 oua mari(de tara am folosit eu)
  • 6 linguri rase de zahar
  • 2 linguri de lapte
  • 250 g mascarpone
  • 180 ml frisca lichida
  • 1 cana cafea concentrata
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 15-18 piscoturi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu la pahar:

Mixeaza galbenusurile cu 3 linguri de zahar si laptele.

Pune-le apoi intr-o craticioara pe baie de abur amestecand continuu pana prinde consistenta.

Lasa crema de galbenusuri la racit intr-un bol incapator.

Adauga treptat mascarponele si o lingurita de esenta de rom si mixeaza bine pana obtii o crema tare.

Separat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat restul de zahar si mixeaza pana obtii o bezea foarte tare.

Adauga spuma de albusuri in 2-3 transe amestecand usor cu miscari largi pana sunt perfect incorporate.

Mixeaza frisca tare si adaug-o si pe ea peste crema de oua amestecand usor.

Adauga esenta de rom (1 lingurita) peste cafea si amesteca bine.

Pastreaza 4 piscoturi iar restul rupe-le in bucati potrivite.

Pune cate un rand de bucati de piscoturi insiropate in fiecare pahar.

Adauga crema,iar un rand de piscoturi insiropate iar la final un strat de crema.

Presara cacao peste fiecare pahar si decoreaza cu jumatate de piscot.(mie mi-au iesit 8 pahare)

Da paharele la rece pentru minim 4-5 ore sau de preferat peste noapte.

 

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu la pahar-0
Tiramisu la pahar-1
Tiramisu la pahar-2
Tiramisu la pahar-3
Tiramisu la pahar-4
Tiramisu la pahar-5
Tiramisu la pahar-6
Tiramisu la pahar-7
Tiramisu la pahar-8

COMENTARII (35)

 Lavinia

Lavinia 1

23.02.2014, 21:54

Pusha

_Alina_

_Alina_ 1

25.02.2014, 10:50

Arata super!

Alina26

Alina26 1

25.02.2014, 16:55

ce mistooo arata!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!