Tiropitakia cu pesto de menta

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 6 Noi 2012 | 1756 vizualizari

 

Tiropitakia este o placinta greceasca cu branza ce face parte din familia burek. Pentru ca am apreciat mereu combinatia de branza cu menta, am adaugat si un pesto de menta sa-i tina companie.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de branza feta
  • 250 grame de cascaval
  • 80 de grame unt
  • un pachet foi de placinta
  • 2 oua
  • 3 frunze de busuioc
  • 5 tulpini de menta
  • 150 grame de parmezan
  • 30 grame muguri de pin
  • ulei de masline
  • un catel de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiropitakia cu pesto de menta:

Branza faramata se amesteca cu cascavalul dat pe razatoare. Peste se adauga ouale si se asezoneaza. Se amesteca bine. 

Foile de placinta se taie in fasii cu latimea de ~3 cm. Se ia o fasie si se unge cu unt topit. La unul dintre capetele fasiei se aseaza umplutura si se impacheteaza peste unul dintre colturi. Se continua impachetarea din cot in colt pana cand umplutura este acoperita in intregime de fasie. Se procedeaza la fel si cu celelalte fasii. 

Triunghiurile rezultate se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute.

Pentru pesto, se macina fin mugurii de pin si se amesteca cu parmezanul si usturoiul tocat fin. Frunzele de busuioc si menta se toaca marunt si se adauga peste mixul de parmezan, muguri de pin si usturoi. Se stopeste cu ulei, se asezoneaza si se amesteca. 

 

TIPS-URI

1

In umplutura puteti adauga patrunjel sau marar.

2

Tipurile de branza si de cascaval pot fi inlocuite in functie de preferinte.

COMENTARII (22)

ANNA_46

ANNA_46 1

06.11.2012, 23:30

Mmmm....ce bine arata

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 10:14

Doralinda

Doralinda 1

21.11.2012, 12:14

Foarte frumos ti-a iesit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01