Toba de curcan

de ianculubita in Aperitive / Garnituri, 28 Oct 2013 | 7112 vizualizari

 

Buna dimineata dragilor,stiu ca este prea timpuriu pentru astfel de reteta,dar va arat cum se face aceasta minunata tobita,numai buna pentru copiii vostri pentru ca este si sanatoasa in acelas timp.Asa dar,daca aveti voi sau parinti,rude,prieteni care au curcani,sa va opreasca gusha;stiti care este da???aceea in care stau boabele cand mananca iar voi o spalati,o dati cu putina sare si o pastrati la congelator pana in saptamana Craciunului;daca aveti mai multe e mai bine.
Hai,sunati-va rudele si avertizati-i!!

 

INGREDIENTE

  • gusa de curcan
  • maruntaie de curcan (ficat,pipote,inimi)
  • piept de curcan
  • carne de la pulpa
  • 1 punga cu gheare de pasare (din comert)
  • zarzavat pentru supa
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 frunza de dafin
  • boabe de piper
  • boabe de ienibahar
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba de curcan:

Carnea,maruntaiele,zarzavatul,toate curatate,spalate,le punem intr-o oala mare la fiert impreuna cu 1 lingura de sare,dafin,si restul boabelor;ghearele curatate,spalate,le adaugam si pe ele;lasam sa fiarba incet si bine,adunand spuma care se formeaza iar dupa ce totul este foarte bine fiert,adaugam usturoiul pisat,mai lasam cateva clocote si oprim focul.

Strecuram toate ingredientele,alegem carnea,supa o pastram intr-un vas apoi taiem in cubulete mici totul,punem intr-un castron,condimentam cu sare si piper dupa gust,apoi umplem gusa turnand cate putin si din supa;dupa ce s-a umplut,mai adaugati supa apoi legati gusa cu ata alimentara si o punem la fiert in supa ce clocoteste pe foc;daca e nevoie mai adaugam apa.

Lasam toba sa fiarba foarte incet 10 minute,o scoatem cu grija,o punem pe un tocator cu alt tocator deasupra apoi o greutate si lasam pana a doua zi sau mai mult  cand este buna de servit.

 

TIPS-URI

1

in situatia in care nu gasiti gheare, pentru ca ele au gelatina ,puteti adauga un plic de gelatina dar nu in toata supa; scoateti 500 ml (atat intra la o tobita) de supa si adaugati in ea dupa cum stie fiecare sa foloseasca gelatina; adica puneti 1 lingura de praf in putina apa rece sa se hidrateze, apoi amestecati cu supa pe foc mic, atat cat se dizolva, apoi o folositi

2

usturoi daca vi se pare prea mult, puteti reduce la 2-3 catei doar cat da aroma

RETETA IN IMAGINI

Toba de curcan-0
Toba de curcan-1
Toba de curcan-2
Toba de curcan-3
Toba de curcan-4
Toba de curcan-5
Toba de curcan-6
Toba de curcan-7
Toba de curcan-8
Toba de curcan-9
Toba de curcan-10

COMENTARII (19)

ianculubita

ianculubita 1

29.10.2013, 08:03

buna,gustoasa si sanatoasa!

Geanina87

Geanina87 1

12.12.2013, 18:56

ianculubita

ianculubita 1

13.12.2013, 10:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!