Tocana picanta de porc

de BakeUpArtist in Retete Delikat, 29 Iun 2018 | 3791 vizualizari

 

Ca oricărui român, îmi place foarte mult carnea de porc. Dar cel mai mult o prefer în mâncăruri zemoase, aromate, combinată cu legume. Dacă e ceva mai bun decât carnea de porc, este mâncarea de legume cu carne de porc.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mușchi de porc
  • 1 lingură ulei
  • 3-4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă mare
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei iute, opțional
  • 1 linguriță condiment Delikat pentru porc
  • 1 praf de sare
  • 1 polonic de apă
  • 350 ml de pastă de tomate;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana picanta de porc:

Pentru o preparare mai ușoară, folosiți o cratiță care merge băgată și în cuptor.

Întâi am călit carnea în puțin ulei, până a căpătat puțină culoare, apoi am scos-o și am lasat-o departe. În ulei am adăugat ceapa și usturoiul tocat și am călit pentru câteva minute. Apoi am adăugat morcovii rondele și ardeiul tocat și am asezonat cu Delikat condiment pentru porc și puțină sare. Este mult mai ușor să folosesc un singur condiment, ce conține mirodeniile potrivite pentru carnea de porc.

După încă 2-3 minute am adăugat în cratiță carnea și cartofii, apoi am pus apa.

După 5 minute am adăugat pasta de tomate și puțin ardei iute, și am lăsat la gătit încă 15-20 de minute, la foc mic. Apoi am dat cratița în cuptor, la 170 de grade C, pentru 15 minute. Numai bine cât a scăzut sosul, a devenit cremos și carnea fragedă.

Este o tocană delicioasă, ce merge perfect cu puțină telemea rasă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana picanta de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu cartofi taranesti