Tocana Ratatouille

de anca_rm in Mancaruri de legume, 6 Aug 2013 | 1129 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o vineta
  • un dovlecel
  • o ceapa
  • usturoi
  • un ardei
  • o rosie
  • un morcov
  • ulei arahide
  • busuioc
  • oregano
  • un pahar vin alb
  • un pahar supa vegetala
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana Ratatouille:

Spalam legumele , le curatam si taiem fideluta vinetele, dovlecelul, morcovul .

Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc in uleiul de arahide (se poate folosi si alt ulei ), se adauga morcovul si ardeiul si se mai calesc putin , se adauga vinetele si dovleacul si calim in continuare , punem si rosia taiata cubulete .

Adaugam paharul de vin , lasam pana se evapora si punem supa vegetala (supa de legume ) , lasam din nou sa scada .

Asezonam cu sare si piper , iar la final punem busuiocul si oregano.

Eu le-am servit cu ficatei , dar merg ca si garnitura la orice alta carne sau langa mamaliga dar e bun si asa simplu.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocana Ratatouille 250176
retete culinare - Tocana Ratatouille 250177
retete culinare - Tocana Ratatouille 250178
retete culinare - Tocana Ratatouille 250179

COMENTARII (12)

Panacris 1

06.08.2013, 19:02

Dar am o întrebare, vânăta, nu ai presărat-o cu un pic cu sare, lăsată cca. 10 minute apoi și apoi stoarsă de zeama amară....

anca_rm 1

06.08.2013, 21:24

Cris , nu am sarat-o,cand fac vanata pane atunci pun sare pe ea , in rest nu . Dar daca crezi ca vanata pe care o ai este amara atunci poti sa o sari . Eu am legume din gradina , proaspat culese si coapte acolo, nu in lazi prin piete.

Rocsi 1

07.08.2013, 11:52

Buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55