Tocăniță de porc cu ciuperci

de Panacris in Porc, 10 Feb 2013 | 1765 vizualizari

 

Un fel doi simplu și sățios în zilele friguroase!

 

INGREDIENTE

  • pulpă de porc cca. 1000g,
  • ciuperci cca. 200 g,
  • ceapă galbenă 3 bucăți mari,
  • ardei gras 2 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • mărar propaspăt 1 legătură,
  • vin alb demisec cca. 300 ml,
  • zacusca 1 borcan.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniță de porc cu ciuperci:

Su curăță ceapa și ardeii, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apa, cca. 10 minute la foc mic. Carnea se spală, se curăță de grăsimi, se taie bucățele ți se adaugă la amestecul de ceapa și ardei. Se călesc împreună cca. 10 m inute la foc mic, mneacoperit, apoi se adaugă vinul, se asezonează de sare, piper, se adaugă mărarul tocat mărurnt se completează cu apă rece cât să acopere carnea, apoi se lasă la fiert la foc mediu, cca. 20 minute acoperit. Spre final se adaugă ciupercile și zacusac, lăsându-se la fiert cca. 15 minute, până se împreună gusturile.

Se servește fierbinte cu pâine de casă sau mămăliguță, acompaniată de pepenași si gogonele murate.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocăniță de porc cu ciuperci 203476
retete culinare - Tocăniță de porc cu ciuperci 203477
retete culinare - Tocăniță de porc cu ciuperci 203478
retete culinare - Tocăniță de porc cu ciuperci 203479
retete culinare - Tocăniță de porc cu ciuperci 203480
retete culinare - Tocăniță de porc cu ciuperci 203481
retete culinare - Tocăniță de porc cu ciuperci 203482

COMENTARII (13)

laura_n 1

11.02.2013, 11:53

m-ai ucis!

Panacris 1

11.02.2013, 14:22

Laura, doamne ferește!

babi5 1

13.06.2013, 10:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21