Tocanita din aripioare de pui

de babi5 in Pui, 15 Noi 2013 | 19847 vizualizari

 

Daca am facut cus cusul, neaparat am preparat si o tocanita. Buna tare! Nu ma credeti?? Pe vazute si incercate...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de aripi de pui
  • 4 cepe mari
  • 5 ardei grasi galbeni (mai micuti am folosit eu )
  • 50 ml ulei
  • sare
  • 1 lingurita vegeta
  • 1 lingurita boia
  • piper
  • frunze patrunjel
  • 5 catei de usturoi
  • 3 linguri faina
  • foaie de dafin
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din aripioare de pui:

Am curatat ceapa si ardeiul, apoi le-am tocat marunt. Intr-o cratita am pus uleiul, am adaugat ceapa si ardeiul, am lasat putin sa se caleasca pana ceapa a devenit putin aurie, apoi am adaugat boiaua si aripioarele curatate si spalate bine in prealabil. Am lasat 10 minute sa se caleasca impreuna cu ceapa si ardeiul, apoi am adaugat apa fierbinte atat cat sa treaca peste carne. Am potrivit de sare, vegeta si piper, am adaugat si foaia de dafin si am lasat la foc mic sa fiarba. cand este aproape gata de fiert zdrobim usturoiul cu o presa de usturoi cu ochiuri mici intr-un castronel , unde adaugam si cele trei linguri de faina. Dizolvam cu putina apa atat cat sa poata fi turnat cu usurinta peste tocanita. In momentul cand turnam amestecam incontinuu sa nu faca cocoloase. Mai lasam 5 minute sa dea citeva clocote, dam la o parte si asezonam cu patrunjel verde.

Tocanita este gata pentru a fi servita. Pofta sa aveti! ca  de buna este buna... yamiiiii..

TIPS-URI

1

Langa tocanita putem pune ca si garnitura: mamaliguta, cartofi natur, piure, paste. Eu am facut cus-cus

2

Ultimile doua poze le-am adaugat ulterior, le-am uitat scuzati

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din aripioare de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

babi5 1

16.11.2013, 06:57

Rocsi multumesc

Ligia Bxl 1

16.11.2013, 11:47

bunaaa

babi5 1

17.11.2013, 11:55

comanligia multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu mamaliguta