Tocanita din cartofi noi

de Valclaudia in Retete Delikat, 4 Aug 2018 | 2211 vizualizari

 

Gatesc cu noile condimente Delikat, 100% naturale.

 

INGREDIENTE

  • cca. 1 kg cartofi noi curatati de coaja
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei mari de usturoi
  • 1 ardei kapia rosu
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingurita boabe de mustar de la Delikat
  • 1 lingurita boia dulce de la Delikat
  • 1 cani de apa plata
  • sare si piper dupa gust
  • 1 foaie mica de dafin
  • patrunjel proaspat tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din cartofi noi:

Cartofii se curata, se spala si se taie bucati marisoare (cartofii medii ca marime pot fi taiati intai in jumatate, apoi in sferturi).

Ceapa, ardeiul si usturoiul se curata, se spala, ceapa si usturoiul se toaca marunt, iar ardeiul se taie bucati.

Uleiul se pune in cratita, adaugam ceapa si usturoiul tocate, ardeiul taiat bucatele si o lingurita boabe de mustar.

Sotam legumele la foc iute cinci munute, adaugam 1 lingurita boia dulce de ardei de la Delikat.

Punem cartofii scursi de apa peste legumele sotate, adaugam doua cani de apa plata, putina sare si piper, 1 foaie de dafin, acoperim cratita si lasam sa fiarba la foc mediu spre mare pana incep sa se zdrobeasca cartofii si se formeaza sosul.

Oprim focul, presaram patrunjel verde proaspat tocat, asezonam dupa gust cu condimentul delicios de la Delikat "Boia cu ierburi " si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu lamaie la cuptor