Pui si legume la gratar cu garnitura de cartofi cu parmezan

de mirela0911 in Retete Delikat, 15 Aug 2018 | 2714 vizualizari

 

Un pranz usor, gustos, satios si cu ingrediente pentru gustul fiecaruia!

 

INGREDIENTE

  • 8 buc pulpe de pui superioare dezosate
  • 3-4 lg ulei de masline
  • 1 lgt sare
  • piper macinat
  • condimente pentru pui Delikat
  • amestec de ierburi italiene Delikat
  • 1 buc vanata
  • 1 buc dovlecel
  • 1 kg cartofi
  • 4-5 lg ulei de masline
  • 1 lgt condimente pentru cartofi Delikat
  • 1 lgt rozmarin Delikat
  • pudra de usturoi
  • parmezan ras
  • sare dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui si legume la gratar cu garnitura de cartofi cu parmezan:

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Cand sunt gata, se scurg de apa, se lasa la racit, apoi se curata de coaja. 

Pulpele dezosate se spala bine, se sterg de apa si se lasa deoparte. Intr-o farfurie se pune uleiul si condimentele, sarea si piperul si se amesteca bine. Se pun pulpele in acest ulei si se amesteca bine. Se dau la rece pentru o ora.

Cartofii se taie in felii mai groase. Se stropesc cu ulei de masline, se condimenteaza cu condimentele pt. cartofi, cu sare, rozmarin, pudra de usturoi (eu am uitat sa pun) si se amesteca usor pentru a nu se zdrobi.

Dovlecelul si vanata se spala bine, se sterg de apa si li se taie capetele. Vanata se taie rondele de cca 1 cm, iar dovlecelul se taie in fasii pe lungime.

Eu am folosit cuptorul electric pentru a gati carnea si legumele la grill. Daca nu aveti posibilitatea, se pot gati intr-o tigaie grill sau chiar pe gratar afara.

Legumele se asaza una langa alta pe gratarul cuptorului apoi se porneste functia grill. Se intorc legumele si pe partea cealalta. Cand sunt facute, se scot pe o farfurie si se lasa deoparte (am uitat sa fac poze intermediare la legume :D ).

Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se asaza cartofii pe un singur strat, asezati unul langa celalalt. Se presara peste ei uleiul ramas in bol. Se da tava la cuptor si se lasa pana se rumenesc pe o parte apoi se intorc pe partea cealalta. Cand sunt rumeniti, se presara parmezanul ras deasupra si se mai lasa 5 minute.

Se asaza pe gratar carnea si se lasa pana se rumeneste bine, intorcand-o si pe partea cealalta. 

Se asaza in farfurii cartofii, carnea, legumele peste care se presara ulterior sare dupa gust si se serveste cu salata de rosii, castraveti, ardei, ceapa...

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Carnea se poate pune pe gratar in timp ce se rumenesc si cartofii, scurtand astfel din timpii de gatire.

2

Se poate servi cu orice fel de salata sau muraturi preferati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui si legume la gratar cu garnitura de cartofi cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui cu rosii si usturoi