Tort ALEX

de Sidy in Torturi, 6 Noi 2010 | 2463 vizualizari

 

Acesta este primul tort ce i-l-am facut "generalului" meu...asa ii spun eu nepotelului meu drag, pentru ca trebuie sa stau mereu drepti in fata lui si sa..."execut" ce-mi cere el...
Acum ma stradui sa gasesc o alta reteta fara cacao si ciocolata si fara creme grele pentru copii , pentru ca i se apropie aniversarea de 2 anisori....Pe unele din voi v-am intrebat deja daca aveti vreo idee....

 

INGREDIENTE

  • 12 oua
  • 15 linguri zahar
  • 12 linguri apa
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1/2 l frisca Milli
  • 1 gem capsuni
  • 1 gem caise
  • 250 g rahat colorat
  • 100 g stafide
  • 1 crema vanilie Dr Oetker
  • 400 ml lapte
  • 2 banane
  • 3 kiwi
  • 4 clementine
  • 200 g nuca
  • 200 g unt de arahide
  • gum paste mix pt trandafiri
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ALEX:

 

Se fac 4 rulade , fiecare din 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina , 3 linguri apa si praful de copt.( galbenusurile se amesteca cu zaharul pina isi dubleaza volumul , apoi se adauga apa, faina, praful de copt si albusurile spuma)
Fiecare rulada se pune in tava captusita cu foaie de copt unsa cu putin unt si se da in cuptorul dinainte incalzit la 185 grade.
Dupa ce s-a copt, asa fierbinte se ruleaza in hartia de copt si un prosop si se lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-au copt toate 4 ruladele si s-au racit se ung doua cu gem de capsuni si doua cu gem de caise.Se ruleaza si se lasa pina adoua zi la rece.
Se feliaza ruladele.
Intr-o cratita tapetata cu folie de aluminiu se captusesc peretii cu felii de rulade.se pune 1/2 din crema facuta astfel:
- se prepara crema de vanilie si se amesteca cu untul de arahide.
- rahatul se taie cubulete ,se da prin zahar praf si se adauga la crema
- nucile prajite se rup cu mana si se adauga la crema
- stafidele tinute in rom o ora se adauga si ele la crema.
Dupa ce s-a umplut jumatate de tort asezam peste crema banane, kiwi si clementine.
Punem inca un rand de rulade apoi cealalta jumatate de crema.
Ultimul rand va fi tot de rulade.
Capetele foliei le tragem peste ultimul rand de rulade, punem o farfurie si pe ea o greutate si dam tortul la rece pentru 4-5 ore.
Se prepara frisca. In jumatate punem 3 picaturi de colorant natural albastru cu care vom orna tortul dupa imaginatia fiecareia.
Trandafirii i-am facut din gum paste in care la jumatatea pastei am adaugat 3 picuri colorant albastru.
Se lasa tortul la rece cateva ceasuri apoi se poate felia.
Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

Tort ALEX-0
Tort ALEX-1
Tort ALEX-2
Tort ALEX-3
Tort ALEX-4
Tort ALEX-5
Tort ALEX-6
Tort ALEX-7
Tort ALEX-8
Tort ALEX-9
Tort ALEX-10
Tort ALEX-11

COMENTARII (21)

nico_nico 1

08.11.2010, 12:01

Arata minunat. Felicitari si sa-ti creasca mare nepotelul.

vanilla 1

09.11.2010, 17:35

la multi ani alex!!!

elena1988 1

16.03.2011, 14:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04