Tort amandina

de butoiaurora76 in Torturi, 18 Iul 2013 | 1850 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de sare
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 4 linguri cappuccino clasic
  • 1 fiola esenta de rom
  • Crema
  • 350 gr unt nesarat
  • 170 gr zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 2 galbenusuri
  • 3 lingurite esenta de rom Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort amandina:

 Batem spuma tare albusurile cu sarea. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute apoi adaugam treptat, pe rand: galbenusurile, uleiul si apa. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind o lingura si amestecand usor sa nu se lase spuma. Blatul se toarna intr-o forma detasabila de tort si se lasa in cuptorul preancalzit timp de 30 minute . Cat timp se coace blatul pregatim siropul: punem pe foc apa cu zaharul si cand fierbe adaugam cappuccino si mai lasam sa fiarba 2 minute. Adaugam esenta de rom si lasam la racit.

Crema o preparam astfel: Untul tinut la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul pudra. Adaugam pe rand galbenusurile, cacao si esenta de rom mixand pana obtinem o crema spumoasa si fina. Impartim crema in 3 parti.

Asamblare tort: Blatul se taie in trei parti. Asezam pe o farfurie prima foaie de blat, o insiropam bine apoi ungem cu o parte din crema, punem a doua foaie si la fel insiropam si ungem cu crema. Asezam ultima foaie o insiropam si pe aceasta si o ungem,cu crema. Preparam o glazura de la dr Oetker si o asezam in centru pe tort. Dam la frigider timp de o ora. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort amandina 245727
retete culinare - Tort amandina 245738

COMENTARII (11)

laura_n 1

18.07.2013, 15:05

MIha, unde esti????? ))

Bunica 1

18.07.2013, 15:19

Ce ciocolatos avem!

Rocsi 1

18.07.2013, 22:38

Mmm delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L