Tort "Amandina" cu cirese

de LadyCrs in Torturi, 30 Iun 2012 | 2306 vizualizari

 

Cum nu am avut timp in ultima perioada de gatit....ma revansez acum cu aceasta minunatie! E un desert foarte dulce, cu multa ciocolata cum stiu ca va place! Bonus : un strop din mare si pentru voi!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri cacao
  • 8 linguri faina

Crema:

  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 300 g unt

Sirop:

  • 300 ml apa
  • 200 g zahar
  • esenta rom ( jumatate de sticluta)
  • 2 plicuri capuccino ciocolata

Glazura:

  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 200 g frisca lichida ( sau smantana lichida pentru frisca, eu nu am gasit la magazinele din cartier)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Amandina" cu cirese:

Pentru blat procedama stfel: batem albusurile spuma cu un praf de sare; dupa ce se inataresc adaugam zaharul si mixam in continuare, apoi galbenusurile frecate cu uleiul si apa si amestecam usor; urmeaza faina si cacaua pe care le-am cernut; reteta originala spune ca trebuie sa folosim un vas cu diametrul de 24-26 cm ( avea doar doua blaturi). Eu am folosit un vas de yena pentru ca nu am tava speciala pentru torturi si a fost mai mititica , dar mai inalta si am obtinut 3 blaturi. Ungem vasul cu ulei si faina, punem si foaie de copt , turnam aluatul si lasam la cuptor .(la foc mic la mine a durat 40-45 minute, insa testul cu scobitoarea este cea mai sigura cale pentru a nu avea un blat crud). Dupa ce este gata il lasam la racit si abia apoi taiem. Deasemenea am mai pus o mana de nuca de cocos in compozitia blatului.

Intre timp pregatim siropul: punem intr-un vas toate ingredientele si lasam la fiert cat sa dea un clocot mic, apoi punem deoparte la racit.

Urmeaza crema :mixam untul care a stat la temperatura camerei timp de 2-3 minute, dupa care adugam zaharul pudra, mixand in continuare pana sa inglobeaza; adauga galbenusurile, mixam, cacaua, mixam. Eu am pus si un strop de esenta de rom.

Pentru savoare am folosit cirese+ ciocolata alba pentru ornare.

Procedam astfel: punem primul blat, insiropam bine bine, primul strat de crema, putina ciocolata alba rasa, ciresele ( carora le-am scos samburii); apoi urmeaza cel de-al doilea blat, insiropam si adaugam ultimul strat de crema, ciocolata alba, cirese; si ultimul blat pe care il insiropam. Nivelam marginile cu surplusul de crema.

Lasam la frigider pana facem si glazura, pentru care am procedat astfel: am pus pe foc frisca lichida, untul si bucatile de ciocolata pe care am lasat-o cateva minute, pana s-a topit ciocolata ( nu trebuie sa dea in clocot!). O luam de pe foc si amestecam in continuare pana se raceste. Scoatem tortul din frigider si turnam glazura ( nu fierbinte!) din centru cate margini. Ornam dupa bunul plac, dupa care se lasa la frigider cel putin 1 ora, 2 inainte de a fi servit.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort  "Amandina" cu cirese-0
Tort  "Amandina" cu cirese-1
Tort  "Amandina" cu cirese-2
Tort  "Amandina" cu cirese-3
Tort  "Amandina" cu cirese-4
Tort  "Amandina" cu cirese-5
Tort  "Amandina" cu cirese-6
Tort  "Amandina" cu cirese-7
Tort  "Amandina" cu cirese-8
Tort  "Amandina" cu cirese-9
Tort  "Amandina" cu cirese-10
Tort  "Amandina" cu cirese-11
Tort  "Amandina" cu cirese-12
Tort  "Amandina" cu cirese-13
Tort  "Amandina" cu cirese-14
Tort  "Amandina" cu cirese-15
Tort  "Amandina" cu cirese-16
Tort  "Amandina" cu cirese-17

COMENTARII (20)

Bya Ralu 1

01.07.2012, 22:55

foarte fain

BuburuzaBubu 1

03.07.2012, 09:34

yuuumy

alba_zori 1

03.07.2012, 19:36

foarte bun e tortul tau,si frumos foc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04