Tort Amandina de ocazie

de Toamna07 in Torturi, 27 Apr 2012 | 4501 vizualizari

 

Acest tort l-am facut de ziua de nastere a nasei mele si pe langa faptul ca am muncit enorm, a iesit superb iar la gust a fost...amandina insiropata !

 

INGREDIENTE

  • Pentru acest tort avem nevoie de o forma inalta din care sa rezulte un blat taiat in 3 
  • Pregatim un blat inalt de amandina din:
  • 9 oua
  • 500 gr. de zahar
  • 50 ml. de apa
  • 50 ml. de ulei
  • 4 linguri jumatate de cacao
  • 300 gr faina de buna calitate
  • 1 plic si jumatate praf de copt
  • Ingrediente pentru sirop :
  • 750 ml. de apa
  • 375 gr. de zahar
  • 5 plicuri de cappucino ciocolata
  • 5-6 fiole de rom
  • Ingrediente pentru crema :
  • 4 galbenusuri mari
  • 200 gr. de zahar farin vanilat
  • 1 si 1/2 margarina rama
  • 6 linguri cacao
  • 4-5 fiole rom
  • Pentru decor :
  • 3 plicuri de glazura Dr.Oetker
  • cocos
  • trandafiri din martipan sau sugus
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina de ocazie:

Pregatim blatul:

Se incinge cuptorul. Separam ouale si galbenusurile le frecam cu ulei pana devin ca o maioneza subtire. Albusurile le mixam pana devin tari si apoi adaugam zaharul, apa, galbenusurile si amestecam cu o spatula, de sus in jos. Adaugam faina cernuta, amestecata cu praful de copt si cacaoa.Turnam compozitia intr-o tava inalta si tapetata bine. Dam la cuptor cel putin 30 min si facem testul scobitoarea.

Pregatim siropul caramelizat

Se pune zaharul la topit impreuna cu 2 linguri de apa pana se caramelizeaza si punem restul de apa incalzita. Lasam la fiert pana se topeste zaharul si adaugam cappucino. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca

Pregatim crema:

Margarina la temperatura camerei o frecam pana devine ca o crema subtire ,adaugam zaharul farin si mixam bine.Punem si cacaoa , galbenusurile si romul; mixam.Este extrem de aromata !

Taiem blatul rece ,il taiem in 3 felii si incepem sa insiropam prima parte destul de bine ,adaugam crema si repetam operatiunea pana la ultimul strat pe care-l insiropam .Dam tortul la rece pentru 4-5 ore .Se glazureaza cu glazura facuta in casa ,glazura la plic dr.oetker ...

Daca doriti sa pregatiti acest tort ,asa cum il vedeti in poza trebuie sa formati trandafiri din martipan sau caramele sugus. Se ia o caramea ,se rupe in bucatele mici,se aseaza intre folie de plastic si se intinde cu sucitorul pana se f-za petale care alcatuiesc floarea. Este o munca colosala dar rezultatul este...!

Succes .


 

RETETA IN IMAGINI

Tort Amandina de ocazie-0
Tort Amandina de ocazie-1
Tort Amandina de ocazie-2

COMENTARII (18)

Toamna07

Toamna07 1

04.05.2012, 23:38

Multumesc din suflet!Sunteti grozave!

Valclaudia

Valclaudia 1

10.10.2013, 19:21

ce minunatie!

Toamna07

Toamna07 1

14.10.2013, 17:35

Multumesc ,Valclaudia !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!