Tort aniversar

de Constelatialeu in Torturi, 31 Dec 2013 | 1491 vizualizari

 

Pentru ca azi 31 decembrie am implinit 20 de ani de casatorie,nu se putea sa ratez evenimentul fara un tortulet mic.Din pacate aparatul meu a inceput sa dea rateuri,e obosit,stresat si nu mai face fata.Asa ca n-am poze de calitate....

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 5 linguri nuca macinata
  • Crema 1
  • 1 plic creme ole de capsuni
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml lapte rece
  • 3 linguri zahar farin
  • Crema 2
  • 1 plic creme ole de vanilie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml lapte rece
  • 3 linguri zahar farin
  • Crema 3
  • 1 plic creme ole de ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml lapte rece
  • 3 linguri zahar farin
  • Sirop
  • 250 ml apa
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Ornat
  • frisca
  • pasta de zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare,se adauga zaharul si se mixeaza pana sta ca o bezea.Se incorporeaza galbenusurile,faina si nuca macinata,omogenizandu-se bine.Se tapeteaza o forma de tort cu diametrul de 23 cm si se toarna compozitia in forma.Se da la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit( e bine sa fie facut cu o seara inainte) si apoi se taie in 4.

Sirop:

Apa cu zaharul se pun pe foc sa dea in fiert,cand clocoteste se ia de pe foc si se adauga esenta de rom.Se las ala racit

Crema 1:

Intr-un castron se pune praful de creme ole de capsuni,se adauga zaharul si smantana,amestecandu-se bine sa nu se formeze cocoloase.Se adauga si laptele si se mixeaza bine la viteza cea mai mare.

Crema 2 si 3 ,se va proceda la fel ca la crema 1

Asamblare:

Blatul taiat in 4 ,se aseaza prima parte pe un platou se siropeaza,apoi intindem crema 1 de capsuni,deasupra al doilea blat,siropam si intindem crema 3 de ciocolata,peste care punem partea a treia de blat,siropam si intindem crema 2 de vanilie,la final ultimul blat il siropam si intindem din crema 3 .Ornam cu frisca si pasta de zahar,in functie de imaginatie sau eveniment...

PS.Iese un pic mai multa crema,merge pentru un tort cu diametrul mai mare,doar ca eu am folosit crema ramasa la niste mini eclere...

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort aniversar 287550
retete culinare - Tort aniversar 287551
retete culinare - Tort aniversar 287552
retete culinare - Tort aniversar 287553
retete culinare - Tort aniversar 287554
retete culinare - Tort aniversar 287555
retete culinare - Tort aniversar 287556
retete culinare - Tort aniversar 287557
retete culinare - Tort aniversar 287558
retete culinare - Tort aniversar 287559
retete culinare - Tort aniversar 287560
retete culinare - Tort aniversar 287561
retete culinare - Tort aniversar 287562
retete culinare - Tort aniversar 287563
retete culinare - Tort aniversar 287564

COMENTARII (14)

diaconta 1

31.12.2013, 22:55

Multi ani fericiti alaturi de Balanta ta iubita Cleme sunteti un cuplu minunat
Minunat tort

Lavinia 1

01.01.2014, 12:55

Multi ani fericiti

laura_n 1

02.01.2014, 13:15

deci ai implinit 20 de ani
la multi ani, Cleme, sa aveti inca de 5 ori pe atat, sa fiti sanatosi si sa va iubiti si sa va respectati mereu! muaah!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55