Tort ecler cu afine

de alldaycooking in Torturi, 20 Feb 2013 | 24393 vizualizari

 

Am venit sa va indulcesc, poate mai aveti vreun vot si pentru mine!!!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 150 gr unt
  • 400 ml apa
  • 180 gr faina
  • putina sare
  • 3 galbenusuri si 2 oua intregi

Crema:

  • 200 ml smantana pt frisca
  • 200 gr ciocolata alba (Milka)
  • 1 ceasca afine congelate
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 3 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ecler cu afine:

Pentru aluat am procedat exact ca la reteta Coffe cravings. Din acest aluat am pregatit 2 foi cu diametrul de 22 cm. 

Restul aluatului l-am folosit pentru a face niste gogosele, jumatate dintre ele ceva mai mari, restul mai micute.

Important e ca intre gogosele sa ramana un spatiu destul de mare pentru a nu se lipi intre ele, intru cat cresc considerabil.

Pentru crema am incalzit 200 ml smantana impreuna cu ciocolata alba rupta bucatele.

Important e ca smanatana sa nu fiarba, doar sa se incalzeasca si sa permita ciocolatei sa se topeasca. Am lasat crema la frigider aprox 1 ora, iar apoi, pentru ca ma grabeam, am introdus castronul cu crema in congelator 30 de minute.

Am mixat crema pana cand s-a ingrosat si a devenit spumoasa.   

Din aceasta crema am luat 3-4 linguri pe care le-am amestecat cu cateva bobite de afine. Am mixat crema pana cand s-au zdrobit bobitele si a capatat o culoare movalie.

Jumatate dintre gogosele (cele mari) le-am umplut cu aceasta crema.  

Pe un platou am asezat una dintre foi, am distribuit deasupra acesteia jumatate din crema de ciocolata alba, am pus apoi gogoselele umplute cu crema.

In spatiile ramase intre gogosele am pus restul de afine. Am acoperit gogoselele cu restul de crema de ciocolata si apoi am asezat cea de-a doua foaie.  

Restul de smantana am mixat-o pentru a obtine frisca. Am acoperit tortul si marginile acestuia cu aceasta frisca.  Am decorat cu restul de gogosele si un ghem de fire de zahar ars (facut din 3 linguri de zahar).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ecler cu afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Zebră