Tort stelist

de laura_n in Torturi, 16 Iun 2012 | 1951 vizualizari

 

Sper sa nu supar "cainii" adversari ai echipei Steaua, dar tortul acesta este cu dedicatie pt un stelist :)))

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 20 lg faina
  • 20 lg zahar
  • esenta vanilie
  • 6 lg cacao
  • crema
  • 10 galbenusuri
  • 10 lg zahar
  • 10 lg faina
  • 1 l lapte dulce
  • 300 gr ciocolata neagra
  • 200 gr ciocolata alba
  • 100 gr stafide
  • 100 gr nuca cocos
  • pasta zahar
  • colorant
  • 200 gr nuca cocos (pt decor)
  • esenta rom
  • un pachet unt nesarat
  • 100 gr zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort stelist:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt dreptunghiulara si se coace la foc mediu cam 50min.

Crema:

se bat galbenusurile si zahar pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam faina si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Se desface compozitia cu lapte si se pune la bain marie, se amesteca pana se obtine o budinca. Se imparte crema in doua vase,in unul punem ciocolata neagra, in celalalt punem ciocolata alba si amestecam energic pana se topeste ciocolata. In vasul cu crema de cioco neagra,punem stafidele si esenta rom si amestecam bine. In vasul cu crema de cioco alba, punem nuca de cocos si esenta de vanilie si amestecam bine.

Facem un sirop pt blat din zahar si apa si fierbem pana se topeste zaharul. 

Asteptam sa se raceasca toate, apoi taiem blatul pe orizontala in 3 straturi. Insiropam blaturile, punem crema de cioco neagra, apoi alt strat de blat, crema de      cioco alba, si la sfarsit ultimul strat de blat.

Dam la rece cateva ore ca sa se aseze tortul. 

Facem o spuma de unt din unt si zahar pudra si mixam bine cu mixerul cam 15 min, dupa care imbracam tortul si il dam iar la rece.

Nuca de cocos sepune intr-un bol, se adauga colorant alimentar verde, cateva picaturi si se amesteca pana se uniformizeaza.

Tortul se imbraca in pasta de zahar si se orneaza deasupra cu nuca de cocos.

Este ceva de munca la el, dar este un tort delicios.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort stelist 167228
retete culinare - Tort stelist 167229
retete culinare - Tort stelist 167230

COMENTARII (14)

laura_n 1

17.06.2012, 10:50

multumesc Elena

Rocsi 1

17.06.2012, 13:04

Foarte frumos l-ai pregatit!

laura_n 1

17.06.2012, 13:47

multumesc, rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: