Coffee cravings

de alldaycooking in Dulciuri, 16 Feb 2013 | 12589 vizualizari

 

Trebuie sa va avertizez in legatura cu acest tort, se mananca extrem de repede si datorita cantitatii de cafea da insomnii!

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 100 ml ulei (de cocos)
  • 200 ml apa putina sare
  • 100 gr faina
  • 3 oua
  • Crema:
  • 300 gr smantana pentru frisca
  • 150 gr ciocolata
  • 1 1/2 lingura cafea instant
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coffee cravings:

Se topeste ciocolata impreuna cu 100 gr smantana si cafeaua, atentie sa nu ajunga sa fiarba crema.Se lasa crema in frigider peste noapte.


Pentru foi se fierbe apa cu uleiul si putina sare. Cand a inceput sa clocoteasca apa, se adauga faina si se amesteca cu un tel. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cand aluatul este aproape rece se adauga pe rand ouale, mixand dupa fiecare ou pana cand este complet incorporat in aluat. In 3 tavi cu diametrul de 18 cm se coc foile. In fiecare tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu ulei) se traseaza cate o spirala de aluat, avand grija sa ramana putin spatiu intre marginile spiralei (aluatul de umfla mult la copt). Se coc foile la 210 grade Celsius timp de 15 minute, dupa care se reduce temperatura la 180 grade Celsius si se lasa inca 10 minute sa se coaca.


Se mixeaza crema de ciocolata. Restul de smantana se mixeaza pentru a se obtine o frisca destul de consistenta. Jumatate din cantitatea de frisca se amesteca cu crema de ciocolata si cafea.


Asamblare: Una dintre foi a crescut ceva mai mult si ca urmare am taiat putin din margini. Aceste margini le-am sfaramat. Se aseza pe un platou o foaie, apoi jumatate din crema, se pune a doua foaie, restul de crema si se acopera cu a treia foaie. Deasupra se pune frisca si se presara marginile faramitate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coffee cravings" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

lia maria 1

17.02.2013, 22:57

Ce frumoasa prezentare si sectiunea e tare apetisanta

sebirizescu 1

17.02.2013, 23:18

jolygina 1

20.04.2016, 20:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
tort cu frisca si crema ciocolata