Tort aniversar Alexandru

de adasev12 in Torturi, 29 Ian 2011 | 5141 vizualizari

 

Ieri puiutul nostru drag a facut 2 anisori si normal nu se putea aniversare fara tort si sampanie....noua ne place ciocolata, asa ca am combinat un tort mai ciocolatos...a iesit asa....

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 10 oua
  • 1 praf si jumatate de mousse de ciocolata cu bucatele intregi de ciocolata
  • 10 lg zahar
  • 2 vanilii
  • crema de ciocolata:
  • 2 plicuri de praf de budinca de ciocolata
  • 300 ml lapte
  • 2 lg zahar suplimentar
  • 250-300 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • crema caramel:
  • 1 praf de budica de caramel
  • 250 ml lapte 1 lg zahar suplimentar
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata alba
  • glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • o lg de unt
  • + 150 ml frisca lichida pt ornat, 2 portocale, eventual ornamente  
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar Alexandru:

blatul: se bat spuma albusurile  se adauga zaharul apoi praful de ciocolata si vanilia. se coc 2 blaturi intr-o forma rotunda.

crema de ciocolata: se topeste ciocolata la foc mic, se da la rece. se face budinca cu laptele si se da la racit. frisca se bate spuma. cand sunt reci toate se  mixeaza bine impreuna si se lasa crema la rece.

crema de caramel: idem crema de ciocolata.

cand blaturile s-au racit se taie fiecare in doua...se ia o foaiue , se unge cu jumatate din crema de ciocolata, apoi se pune oi alta foaie si se unge cu crema de caramel. se pune a treia foaie si se unge cu restul de crema de ciocolata, se acopera cu ultima foaie de tort. se lasa la rece.

se face glazura din toate ingredientele, se lasa putin sa se domoleasca si se toarna peste blat, intinzandu-se uniform, se da si peste margine, ca sa se scurga si peste margini in jos. se lasa la rece asa pana  a doua zi. foile de blat pe masura ce se monteaza tortul se insiropeaza cu un sirop obtinut din sucul de la un ananas, putina miere si 2 fiole se esenta daca aveti de rom e super...eu am avut doar de vanilie.

a doua zi se orneaza tortul dupa preferinte....eu am pus frisca pe margini si felii de portocala, iar deasupra figurine din zahar ( le-am cumparat ca nu merita sa ma mai complic cu facutul...)

se serveste rece si cu un pahar de vin , sampanie, martini, garone...sau ce va mai pofteste inima...pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort aniversar Alexandru-0
Tort aniversar Alexandru-1
Tort aniversar Alexandru-2
Tort aniversar Alexandru-3
Tort aniversar Alexandru-4
Tort aniversar Alexandru-5
Tort aniversar Alexandru-6

COMENTARII (88)

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

12.02.2011, 21:28

La multi ani, sanatosi si frumosi!........................

adasev12

adasev12 1

12.02.2011, 21:44

ella ...eu folosesc tavi de aluminiu cumparate, de unica folosinta...sunt super.
credc a si in oala merge copt...doar sa ungi bine oala si s ao tapetezi cu faina, sa nu prinda la fund

adasev12

adasev12 1

12.02.2011, 21:44

medi, tte pup dulce si mersi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!