Tort aperitiv in trei culori

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 19 Ian 2013 | 8629 vizualizari

 

Un tort sarat care are o cantitate mai mare de umplutura ce merge de minune linga un pahar de tarie sau un vin bun.
Cel mai bine , acest tort se asambleaza cu o zi inainte si se lasa in frigider pina a doua zi cand se orneaza pentru a fi servit.

 

INGREDIENTE

 aluatul portocaliu

  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1/3 lingurita praf de copt
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • sare

aluatul galben

  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1/3 lingurita praf de copt
  • 4 linguri cas de oaie ras

  aluatul verde

  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1/3 praf de copt
  • 2 linguri spanac fiert si tocat
  • sare

Crema :

  • 200 g cascaval
  • 5 linguri maioneza
  • 3 catei usturoi
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv in trei culori:

Preparam cele trei blaturi, deodata, in trei boluri diferite.Dupa cum se observa difera doar ingredientul care va da culoare aluatului.De fapt eu am mai facut o rulada tricolora, la fel :

http://www.bucataras.ro/retete/rulada-aperitiv-tricolora-33836.html

Prima data separam cele doua albusuri de galbenusuri si le batem spuma dupa ce am adaugat putina sare.

Galbenusurile le frecam bine cu uleiul, smantana, faina cernuta impreuna cu praful de copt si in fiecare bol, adaugam separat ingredientul ce ii va da culoarea.Amestecam apoi cu albusurile batute spuma.

Coacem fiecare blat separat in forma de tort unsa cu unt si presarata cu faina. Dupa ce s-au copt blaturile, le lasam sa se raceasca. Preparam crema:amestecam cele 200 g de cascaval cu maioneza si cu usturoiul pisat, apoi adaugam verdeata tocata marunt. Amestecam compozitia sa se omogenizeze si o condimentam dupa gust.

Trecem la asamblarea tortului.Asezam pe platoul de servire blatul portocaliu peste care punem 1/3 din crema, asezam apoi blatul cu branza , 1/3 crema si deasupra blatul verde. Pe margini ungem cu 1/3 din crema ramasa, dupa care trecem la ornarea lui, dupa bunul plac. Eu l-am ornat cu branza, morcovi, masline taiate si ridichi. Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Lasati tortul la rece pina a doua zi la servire ,cand il veti si orna.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort aperitiv in trei culori 198781
retete culinare - Tort aperitiv in trei culori 198782
retete culinare - Tort aperitiv in trei culori 198783
retete culinare - Tort aperitiv in trei culori 198784
retete culinare - Tort aperitiv in trei culori 198785
retete culinare - Tort aperitiv in trei culori 198786
retete culinare - Tort aperitiv in trei culori 198787
retete culinare - Tort aperitiv in trei culori 198788

COMENTARII (22)

Teo 1

23.01.2013, 22:31

Sidy, pe mine m-ai dat gata cu asa frumusete!

Alina26 1

05.11.2013, 12:19

ce bine arata!!!! la fav11!!!!!

babi5 1

05.11.2013, 12:40

Numai bunatati de bunatati

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S