Tort ciocolatos

de alldaycooking in Torturi, 1 Aug 2012 | 3086 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 150 gr ciocolata
  • 90 gr unt
  • 100 ml apa fierbinte
  • 120 gr faina
  • 2 oua
  • 10 gr praf de copt
  • Crema
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr ciocolata
  • 1 cana zmeura (congelata)
  • 3 linguri de lapte
  • 50 gr ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ciocolatos:

Pentru blat am topit in cuptorul cu microunde untul si cele 150 gr ciocolata.Imediat le-am amestecat cu apa fierbinte, Le-am lasat sa se racoreasca putin, apoi am adaugat cele 2 oua. Am amestecat faina cu praful de copt si le-am incorporat in compozitia cu ciocolata. Am turnat compozitia obtinuta intr-o tava rotunda unsa cu putin ulei si tapetata cu putina faina. Aam copt la 180 grade Celsius pana cand a trecut proba cu scobitoarea.

Pentru crema am topit ciocolata in 200 ml smantana dulce timp de 1 minut la putere maxima in cuptorul cu microunde. Am lasat la frigider pana cand crema a fost rece si incepuse sa se intareasca putin. Am mixat crema de ciocolata pana cand s-a ingrosat.

Blatul racit l-am taiat pe orizontala si am obtinut 3 discuri. Pe prima felie de blat am presarat 1/2 din cantitatea de zmeura,  apoi 1/2 din crema. Am procedat la fel cu celalalt disc si restul de zmeura si crema de ciocolata. Aam acoperit cu cel de-al treilea disc de blat. Deasupra am turnat glazura rezultata din cele 50 gr ciocolata topite in 3 linguri de lapte.

Am lasat la frigider pana a doua zi.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort ciocolatos-0
Tort ciocolatos-1
Tort ciocolatos-2
Tort ciocolatos-3
Tort ciocolatos-4
Tort ciocolatos-5

COMENTARII (42)

Rux

Rux 1

28.09.2012, 19:02

Splendid tortulet ai preparat! La Muuulti Ani si numai bucurii iti doresc draga mea!

alldaycooking

alldaycooking 1

28.09.2012, 20:10

Multumesc frumos pentru mesajele pentru ziua mea!

CEOFIOFI

CEOFIOFI 1

03.10.2012, 22:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!