Tort cu 3 feluri de ciocolata

de Constelatialeu in Torturi, 5 Dec 2014 | 1631 vizualizari

 

Tortul asta il dedic surorii mele Nico , tatalui meu Nicolae si tuturor sarbatoritilor zilei de maine,6 Decembrie.......
Cu tortul asta mi-am exersat rabdarea,pe care nu prea o am.......am inceput pe la 6 dimineata si ''voila'' la ora 13 e gata.....doar de pozat,ca de mancat maine,spre dezamagirea leusorului meu.Pentru tortul asta si-a exprimat dorinta balanta mea Vali,sper sa-i satisfac papilele....sau altceva,dupa caz......hai ca am luat-o pe aratura si uit ce-i important...sa scriu reteta......
PS.Ca era sa uit,m-am inspirat de la ''La Ancuta'' care o sa ne faca o nepotica...bucatarasii stiu ce zic......

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic creme Ole ciocolata neagra si portocale
  • Crema 1
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 50 g zahar farin
  • 300 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 50 ml smantana cu 40 % grasime
  • 4 foi de gelatina
  • Crema 2
  • 200 g ciocolata alba Schobetten
  • 50 g zahar farin
  • 300 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 50 ml smantana cu 40 % grasime
  • 4 foi gelatina
  • Crema 3
  • 200 g ciocolata cu lapte Schobetten
  • 50 g zahar farin
  • 300 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 4 foi gelatina
  • Glazura
  • 100 g ciocolata amara
  • 100 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 15 g unt
  • Decor
  • pasta de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu 3 feluri de ciocolata:

Blat :

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,adaugam zaharul si mixam din nou pana obtinem o bezea tare.Apoi incorporam galbenusurile si praful din plicul de crema,amestecand cu miscari incete de jos in sus. Tapetam cu hartie de copt  o forma de tort cu diametrul de 24 cm,turnam compozitia in forma,nivelam si bagam forma la cuptorul preincalzit.Este gata cand trece testul scobitorii.Scoatem forma din cuptor si lasam sa se raceasca pana pregatim cremele.

Crema 1 : Crema de ciocolata amara.Pentru ca e amara,am mai indulcit-o cu un pic de zahar.Asa ne place noua mai dulce,ca de aia e dulcegarie si acum sa las vorbaria si sa spun cum am facut crema.

Am maruntit ciocolata,am pus-o intr-o craticioara cu fundul mai gros,am adaugat zaharul farin,50 g smantana grasa si 100 ml frisca lichida.Foile de gelatina le-am pus la hidratat in apa rece.Am pus cratita pe foc si am inceput sa amestec temeinic pana s-a topit ciocolata,fara a lasa sa fiarba.Am tras cratita de pe foc,am stors bine foile de gelatina si le-am incorporat in ciocolata.Am dat cratita la frigider pentru aproximativ 40-45 min.Dupa ce s-a racit am mixat restul de frisca lichida,200 ml,am obtinut o frisca ferma,pe care am incorporat-o in ciocolata,mixand energic.

Apoi am pregatit forma in care am copt blatul,adica am imbracat-o cu folie alimentara si am asezat crema in ea,niveland bine,am dat forma la frigider.

Crema 2,crema de ciocolata alba, o pregatim in acelasi mod ca si crema 1,apoi o punem deasupra cremei 1.

Crema 3,crema de ciocolata cu lapte,o pregatim in acelasi mod ca pe primele doua si apoi o punem in forma. Cand am pus ultima crema ,asezam si blatul,presand usor sa se faca priza intre el si crema,dam forma la frigider pentru cca 2 ore.

Glazura : Maruntim ciocolata,adaugam frisca si punem pe foc pana se topeste ciocolata,nu lasam sa fiarba.Lasam cca 10 min sa se racoreasca si apoi adaugam untul.Mai lasam cca 20 min  inainte sa glazuram tortul.

Dupa ce s-au intarit cremele,asezam deasupra farfuria de tort si cu o miscare ferma intoarcem tortul,scoatem forma si folia  si glazuram,turnand glazura din mijloc,lasand-o sa curga pe margini,apoi ornam cum ne trece prin cap,jucandu-ne cu pasta de zahar.

 

 

TIPS-URI

1

Acest tort se face stand pe bucataras si hlizindu-te trece timpul de asteptare foarte repede...

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu 3 feluri de ciocolata 355456
retete culinare - Tort cu 3 feluri de ciocolata 355457
retete culinare - Tort cu 3 feluri de ciocolata 355458
retete culinare - Tort cu 3 feluri de ciocolata 355459
retete culinare - Tort cu 3 feluri de ciocolata 355460
retete culinare - Tort cu 3 feluri de ciocolata 355461
retete culinare - Tort cu 3 feluri de ciocolata 355462
retete culinare - Tort cu 3 feluri de ciocolata 355463
retete culinare - Tort cu 3 feluri de ciocolata 355464
retete culinare - Tort cu 3 feluri de ciocolata 355465
retete culinare - Tort cu 3 feluri de ciocolata 355466
retete culinare - Tort cu 3 feluri de ciocolata 355467
retete culinare - Tort cu 3 feluri de ciocolata 355468
retete culinare - Tort cu 3 feluri de ciocolata 355469
retete culinare - Tort cu 3 feluri de ciocolata 355600
retete culinare - Tort cu 3 feluri de ciocolata 355601
retete culinare - Tort cu 3 feluri de ciocolata 355602

COMENTARII (32)

Constelatialeu 1

06.12.2014, 09:01

Moku` eu am facut mosul,nu e nimic complicat.....

Constelatialeu 1

06.12.2014, 09:13

Multumesc,Rocsi !

mirela0911 1

07.12.2014, 16:58

Un tort tare bun ai facut Cleme!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S