Tort cu 3 feluri de ciocolata

de Constelatialeu in Torturi, 5 Dec 2014 | 4180 vizualizari

 

Tortul asta il dedic surorii mele Nico , tatalui meu Nicolae si tuturor sarbatoritilor zilei de maine,6 Decembrie.......
Cu tortul asta mi-am exersat rabdarea,pe care nu prea o am.......am inceput pe la 6 dimineata si ''voila'' la ora 13 e gata.....doar de pozat,ca de mancat maine,spre dezamagirea leusorului meu.Pentru tortul asta si-a exprimat dorinta balanta mea Vali,sper sa-i satisfac papilele....sau altceva,dupa caz......hai ca am luat-o pe aratura si uit ce-i important...sa scriu reteta......
PS.Ca era sa uit,m-am inspirat de la ''La Ancuta'' care o sa ne faca o nepotica...bucatarasii stiu ce zic......

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic creme Ole ciocolata neagra si portocale
  • Crema 1
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 50 g zahar farin
  • 300 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 50 ml smantana cu 40 % grasime
  • 4 foi de gelatina
  • Crema 2
  • 200 g ciocolata alba Schobetten
  • 50 g zahar farin
  • 300 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 50 ml smantana cu 40 % grasime
  • 4 foi gelatina
  • Crema 3
  • 200 g ciocolata cu lapte Schobetten
  • 50 g zahar farin
  • 300 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 4 foi gelatina
  • Glazura
  • 100 g ciocolata amara
  • 100 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 15 g unt
  • Decor
  • pasta de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu 3 feluri de ciocolata:

Blat :

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,adaugam zaharul si mixam din nou pana obtinem o bezea tare.Apoi incorporam galbenusurile si praful din plicul de crema,amestecand cu miscari incete de jos in sus. Tapetam cu hartie de copt  o forma de tort cu diametrul de 24 cm,turnam compozitia in forma,nivelam si bagam forma la cuptorul preincalzit.Este gata cand trece testul scobitorii.Scoatem forma din cuptor si lasam sa se raceasca pana pregatim cremele.

Crema 1 : Crema de ciocolata amara.Pentru ca e amara,am mai indulcit-o cu un pic de zahar.Asa ne place noua mai dulce,ca de aia e dulcegarie si acum sa las vorbaria si sa spun cum am facut crema.

Am maruntit ciocolata,am pus-o intr-o craticioara cu fundul mai gros,am adaugat zaharul farin,50 g smantana grasa si 100 ml frisca lichida.Foile de gelatina le-am pus la hidratat in apa rece.Am pus cratita pe foc si am inceput sa amestec temeinic pana s-a topit ciocolata,fara a lasa sa fiarba.Am tras cratita de pe foc,am stors bine foile de gelatina si le-am incorporat in ciocolata.Am dat cratita la frigider pentru aproximativ 40-45 min.Dupa ce s-a racit am mixat restul de frisca lichida,200 ml,am obtinut o frisca ferma,pe care am incorporat-o in ciocolata,mixand energic.

Apoi am pregatit forma in care am copt blatul,adica am imbracat-o cu folie alimentara si am asezat crema in ea,niveland bine,am dat forma la frigider.

Crema 2,crema de ciocolata alba, o pregatim in acelasi mod ca si crema 1,apoi o punem deasupra cremei 1.

Crema 3,crema de ciocolata cu lapte,o pregatim in acelasi mod ca pe primele doua si apoi o punem in forma. Cand am pus ultima crema ,asezam si blatul,presand usor sa se faca priza intre el si crema,dam forma la frigider pentru cca 2 ore.

Glazura : Maruntim ciocolata,adaugam frisca si punem pe foc pana se topeste ciocolata,nu lasam sa fiarba.Lasam cca 10 min sa se racoreasca si apoi adaugam untul.Mai lasam cca 20 min  inainte sa glazuram tortul.

Dupa ce s-au intarit cremele,asezam deasupra farfuria de tort si cu o miscare ferma intoarcem tortul,scoatem forma si folia  si glazuram,turnand glazura din mijloc,lasand-o sa curga pe margini,apoi ornam cum ne trece prin cap,jucandu-ne cu pasta de zahar.

 

TIPS-URI

1

Acest tort se face stand pe bucataras si hlizindu-te trece timpul de asteptare foarte repede...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu 3 feluri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Constelatialeu 1

06.12.2014, 09:01

Moku` eu am facut mosul,nu e nimic complicat.....

Constelatialeu 1

06.12.2014, 09:13

Multumesc,Rocsi !

mirela0911 1

07.12.2014, 16:58

Un tort tare bun ai facut Cleme!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Milka