Tort cu aroma de caise

de Lavinia in Torturi, 7 Iul 2014 | 3736 vizualizari

 

Mi-a facut cu ochiul tortul lui Buni de cand l-am vazut prima oara.L-am vazut mai apoi la Gaby si am zis ca trebuie neaparat sa il fac si eu.Reteta originala era cu dulceata de trandafiri,insa eu nu am avut si am inlocuit cu dulceata de caise.Data viitoare il voi face cu dulceata de zmeura sau capsuni .Este un tort usor ,pufos si foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 2 oua
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • Spuma :
  • 5 albusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 lingur dulceata de caise
  • 3 linguri de zahar pentru caramel
  • Decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura smantana
  • 200 g mascarpone
  • 1 lingura zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu aroma de caise:

Blat:

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare.

Am adaugat zaharul,in ploaie,si am mixat pana am obtinut o bezea tare.

Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si le-am adaugat peste albusuri.

Am adaugat si faina peste albusuri amestecand usor cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile.

La final am adaugat zaharul vanilat.

Am tapetat o tava rotunda de 20 cm cu hartie de copt si am copt blatul timp de 20 de minute in cuptorul preincalzit.

Am lasat blatul la racit .

Prima data am pregatit caramelul.

Intr-un vas rotund de yena(20 cm) am  caramelizat cele 3 linguri de zahar.

Cu miscari usoare am tapetat si peretii vasului cu caramelul obtinut .

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare.

Am adaugat treptat zaharul si zaharul vanilat mixand bine pana ce zaharul a fost topit complet.

Am adaugat peste albusuri dulceata de caise amestecand usor cu ajutorul unei spatule.

Am turnat spuma peste caramel si am nivelat bine.

Am pus vasul intr-o tava mai mare umpluta cu apa pana la jumatatea vasului.

Am dat spuma la cuptor la foc mic spre mediu pentru 25-30 de minute.(testul scobitorii)

Spuma am lasat-o sa se raceasca in cuptor,cu usa intredeschisa timp de 30 de minute.

Am asezat blatul deasupra spumei si cu o miscare rapida am rasturnat-o pe un platou.

Am dat tortul la rece pana s-a racit complet spuma apoi l-am imbracat in frisca mixata cu smantana ,mascarponele si 1 lingura de zahar.

Eu n-am mai avut rabdare si l-am taiat imediat ce l-am imbracat in frisca.

 

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui blatul cu piscoturi.

2

Daca aveti rabdare lasati tortul pana a doua zi sa se insiropeze blatul cu siropul de caramel.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu aroma de caise-0
Tort cu aroma de caise-1
Tort cu aroma de caise-2
Tort cu aroma de caise-3
Tort cu aroma de caise-4
Tort cu aroma de caise-5
Tort cu aroma de caise-6
Tort cu aroma de caise-7
Tort cu aroma de caise-8
Tort cu aroma de caise-9
Tort cu aroma de caise-10

COMENTARII (35)

Bya Ralu 1

08.07.2014, 21:24

tarasmariana 1

08.07.2014, 22:29

O Bunatate!

Lavinia 1

09.07.2014, 08:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!