Tort cu bilute de branza

de Corinuta in Torturi, 3 Aug 2013 | 3358 vizualizari

 

E un fel de...chec cu branza si ciocolata. Da' e bun...mai ales daca va place branza :)

 

INGREDIENTE

Ptr blat:

  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana si jumatate faina
  • 50 g cacao
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt

Ptr umplutura:

  • 250 g branza de vaci
  • 50 g zahar
  • 50 g nuca de cocos
  • 1 lingura faina sau amidon
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat

Ptr glazura:

  • 50 g ciocolata
  • 2-3 linguri ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu bilute de branza:

Prima data se prepara umplutura: se bate bine oul cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga branza, cocosul si faina si se amesteca bine. Se formeaza bilute de branza care se aseaza intr-o tava cu diam.22 cm tapetata cu hartie de copt. Se bat bine ouale pana isi tripleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza impreuna pana acesta din urma se topeste.

Se adauga uleiul si se amesteca bine. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si cacaua, apoi se adauga treptat la oua amestecand usor cu o spatula. Se toarna aluatul in tava peste bilutele de branza si se da la cuptorul preancalzit la foc mediu ptr cca 30 de minute.

Se face testul cu scobitoarea, iar daca e copt se scoate si se lasa sa se raceasca.

Se topeste ciocolata la microunde, se amesteca cu uleiul si se toarna peste prajitura rece.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

ca sa arate si mai bine tortuletul, va recomand o forma mai mica de 26 cm diametru

RETETA IN IMAGINI

Tort cu bilute de branza-0
Tort cu bilute de branza-1
Tort cu bilute de branza-2
Tort cu bilute de branza-3
Tort cu bilute de branza-4
Tort cu bilute de branza-5

COMENTARII (38)

Corinuta

Corinuta 1

05.08.2013, 23:37

multumesc!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

07.01.2014, 07:58

delicios tort

babi5

babi5 1

07.05.2014, 13:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!