Tort cu budinca de lamaie

de Lau in Dulciuri, 27 Feb 2011 | 2095 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • esenta de portocale

Crema:

  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 4oo ml lapte
  •  7 linguri zahar
  • 350 ml compot de cirese dau suc natural de cirese

Decor:

  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu budinca de lamaie:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul,apa,uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul.

Albusurile se bat spuma cu un varf de sare,faina se amesteca cu praful de copt si cacao.

Peste compozitia de galbenusuri se adauga faina si albusurile batute spuma,

Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt,blatul se coace pana trece testul cu scobitoarea.

Crema 1:

punem 350 ml lapte la fiert,restul se amesteca cu plicul de budinca si 4 linguri de zahar.

Cand laptele a fiert se ia oala de pe foc se adauga compozitia preparata,amestecam pana se  omogenizeaza,punem oala le foc pana se ingroasa.Lasam sa se raceasca.

Crema 2;

punem 300 ml compot la fiert, plicul il amestecam cu restul de compot si cele 3 linguri de zahar,cand a fiert compotul adaugam plicul amestecat, lasam pe foc pana se ingroasa,lasam sa se raceasca.

Asamblarea:

taiem tortul in doua, insiropam, adaugam budinca galbena peste ia adaugam budinca roz,adaugam a 2-a felie de tort ,insiropam un pic.

Se acopera cu frisca,se orneaza dupa imaginatie.

Eu am oprit 2 linguri de budinca si am ornat

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu budinca de lamaie 88113
retete culinare - Tort cu budinca de lamaie 88115
retete culinare - Tort cu budinca de lamaie 88116
retete culinare - Tort cu budinca de lamaie 88117
retete culinare - Tort cu budinca de lamaie 88118
retete culinare - Tort cu budinca de lamaie 88119
retete culinare - Tort cu budinca de lamaie 88120

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

28.02.2011, 10:46

bun bun

Lau 1

28.02.2011, 13:23

motan

adry88 1

18.06.2011, 12:29

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21