Tort cu cafea ,,Mocca,,

de Zamfira in Torturi, 24 Oct 2015 | 2114 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat 
  • 5 ouă 
  • 125 g zahăr tos 
  • 125 g făină 
  • 1 lingură cacao 
  • 1 esenţă vanilie
  • Cremă 
  • 6 linguriţe cafea ness 
  • 100 ml lichior de cafea 
  • 150 g zahăr pudră 
  • 500 ml frişcă 
  • 2 pliculeţe gelatină
  • Decor
  •  ciocolată rasă
  •  bomboane de ciocolată
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cafea ,,Mocca,,:

Batem albuşurile cu un praf de sare până cînd obţinem o spumă foarte tare.

Adăugăm treptat gălbenuşurile şi zahărul şi esenţa. Mixăm în continuare.  Adăugăm treptat făina cu grijă pentru a nu distruge spuma, amestecăm totul cu o lingură prin mişcări de jos în sus.

Scoatem 3 linguri de compoziţie pe care o amestecăm cu o lingură de cacao.

Turnăm compoziţia deschisă la culoare într-o formă de tort 23 cm, tapetată cu hârtie pentru copt.

Adăugăm din loc în loc compoziţia cu cacao. Punem tava în cuptorul încâzit, timp de coacere 30-35 de minute, facem proba cu scobitoarea.

Lăsăm blatul să se răcească şi apoi o tăiem în două.

Crema:

Batem smântâna pentru frişcă până când are o consistenţă tare.

Amestecăm ness-ul cu lichiorul.

Adăugăm treptat în frişcă zahărul şi pasta de cafea, în final adăugăm gelatina.

Ungem primul blat cu mai mult de jumătate din cremă.

Aşezăm al doilea blat deasupra.

Îmbrăcăm tortul cu cremă şi-l ornăm cu ciocolată rasă şi bomboane de ciocolată.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu cafea ,,Mocca,,-0
Tort cu cafea ,,Mocca,,-1
Tort cu cafea ,,Mocca,,-2
Tort cu cafea ,,Mocca,,-3
Tort cu cafea ,,Mocca,,-4
Tort cu cafea ,,Mocca,,-5
Tort cu cafea ,,Mocca,,-6
Tort cu cafea ,,Mocca,,-7
Tort cu cafea ,,Mocca,,-8
Tort cu cafea ,,Mocca,,-9
Tort cu cafea ,,Mocca,,-10
Tort cu cafea ,,Mocca,,-11
Tort cu cafea ,,Mocca,,-12
Tort cu cafea ,,Mocca,,-13
Tort cu cafea ,,Mocca,,-14
Tort cu cafea ,,Mocca,,-15
Tort cu cafea ,,Mocca,,-16
Tort cu cafea ,,Mocca,,-17
Tort cu cafea ,,Mocca,,-18
Tort cu cafea ,,Mocca,,-19
Tort cu cafea ,,Mocca,,-20

COMENTARII (22)

Zamfira 1

24.10.2015, 21:24

Multumesc Rocsi!!!!

Gherca Daniela 1

26.10.2015, 09:04

Zamfira 1

26.10.2015, 09:28

Daniela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04