Tort cu capsuni

de gaby_gabytza in Torturi, 3 Iun 2013 | 1728 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua
  • 100 ml sirop capsuni
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 400 g faina
  • 1 esenta lamaie
  • 2 linguri cacao
  • Crema
  • 1 l lapte
  • 200 g zahar
  • 6 galbenusuri
  • 100 g unt
  • 3 linguri gris
  • capsuni
  • Decor
  • 6 capsuni
  • 1 plic tort gelee rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Blat - Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Separat amestecam galbenusurile cu zaharul, cacaoa, esenta si uleiul. Adaugam peste albusuri si mixam bine. Adaugam treptat sirop si faina amestecata cu praful de copt. Tapetam cu hartie de copt o tava cu inel detasabil si adaugam compozitia in tava. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Crema - Punem laptele la fiert cu 100 g zahar. Restul de zahar il amestecam cu galbenusurile pana se topeste. Luam laptele de pe foc si il adaugam peste galbenusuri, apoi il punem din nou la foc mic. Amestecam si adaugam treptat grisul amestecand continuu pana incepe sa se ingroase. Luam de pe foc si adaugam capsunile taiate bucati. Dam la rece 15 min.

Feliem blatul in 3 si insiropam prima foaie cu putin compot de visine. Asezam felia de tort in tava cu inel detasabil adaugam un rand crema. Deasupra feliei a 2 a pe toata marginea adaugam capsuni taiate in 2 si peste crema. Punem ultima felie de blat insiropata si asezam prima data cateva felii de capsuni. La sfarsit adaugam un plic tort gelee rosu dizolvat conform instructiunilor de pe plic. Dam tortul la rece minim 2 ore

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu capsuni-0
Tort cu capsuni-1
Tort cu capsuni-2

COMENTARII (30)

gaby_gabytza 1

03.06.2013, 20:10

va multumesc tuturor

Gabi81 1

02.07.2013, 23:16

Buna seara! Am doua nelamuriri:
1. La modul de preparare scrie ca se amesteca galbenusurile cu zaharul, dar la ingrediente nu apare cat zahar.
2. Chiar ajung 3 linguri de gris ca sa intareasca 1 l de lapte?
Multumesc pentru raspunsuri.
O seara placuta!

Krystyan Trendy 1

22.12.2013, 14:14

minunat tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41