''Tort cu ciocolata by Adele''

de Adele in Torturi, 22 Aug 2014 | 3567 vizualizari

 

Acest tort l-am pregatit din tot sufletul pentru aniversarea a celor 6 anisori de relatie :D
P.S, si de ce nu si a celor 5 luni de bucataras :P.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao amara
  • 3 linguri dulceata de cirese
  • 1 esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • Crema de ciocolata:
  • 500 ml lapte
  • 100 gr ciocolata
  • 80 gr de cacao
  • 100 gr zahar
  • 3-4 linguri amidon
  • Sirop:
  • 1 esenta rom
  • 150 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • Decor:
  • frisca (500 ml)
  • ciocolata.(150 gr)
  • bignè.(10-12)
  • fulgi de ciocolata alba.(100 gr)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ''Tort cu ciocolata by Adele'':

Blatul:

Separam ouale, batem albusurile spuma si le lasam deoparte, dupa care mixam galbenusurile cu zaharul pana devin spumose si isi schimba culoarea, adaugam dulceata si esenta de rom dupa care  continuam sa amestecam.

Punem faina,praful de copt si amestecam bine. Adaugam albusurile batute spuma ,amestecand usor  cu o lingura de jos in sus, pana compozitia devine omogena.

Punem in tava (eu am folosit rotunda ) si dam la cuptor pentru 20-25 de minute la 180°. Cand blatul este gata il lasam la racit.

Crema:

Punem laptele intr-o oala pe foc cu ciocolata, intr-un vas amestecam cacao cu zaharul si amidonul(puteti folosi si faina)  in 2 linguri de lapte. Cand ciocolata s-a topit luam oala de pe foc si punem crema din vas amestecam cu un tel in continu astfel in cat sa nu se formeze cocoloase. Punem pe foc si lasam sa fiarba,continuand sa amestecam  pana ajunge la consistenta dorita. Lasam crema la racit.

Siropul:

Punem apa cu zaharul intr-o cratita pe foc si cand da in clocot punem esenta de rom, lasam cateva secunde sa fiarba dupa care dam la o parte si lasam la racit.

Decor:

Topim ciocolata, luam bilutele de bignè si le trecem prin ciocolata(doar partea de sus) si presuram fulgi de ciocolata alba, lasam la racit in frigider pana la decorarea tortului.

Taiem blatul in doua, asezam o parte pe platou si il insiropam bine, punem crema si cealalta parte de blat, insiropam .

Luam cateva linguri de frisca si imbracam tortul (un strat subtire), dam la rece macar o jumatate de ora.

Dupa care deasupra asezam bilutele de bignè, in mijloc turnam ganas de ciocolata si pe margini ornam cu frisca.
Lasam tortul la rece cel putin 5-6 ore.

 

TIPS-URI

1

In blat se pot pune si 2-3 linguri de nuca sau alune macinate.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - ''Tort cu ciocolata by  Adele'' 337974
retete culinare - ''Tort cu ciocolata by  Adele'' 337975
retete culinare - ''Tort cu ciocolata by  Adele'' 337976
retete culinare - ''Tort cu ciocolata by  Adele'' 337977
retete culinare - ''Tort cu ciocolata by  Adele'' 338031
retete culinare - ''Tort cu ciocolata by  Adele'' 338032

COMENTARII (36)

Adele 1

01.09.2014, 14:14

Motan

monik80 1

21.03.2015, 09:48

ffff bun

Adele 1

21.03.2015, 11:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D