Tort cu ciocolata si frisca

de alinaelena in Torturi, 22 Mar 2013 | 2052 vizualizari

 

Initial nu aveam de gand sa postez reteta de aceea nu am facut poze in timp ce l-am preparat. Dupa ce l-am ornat mi-a placut cum a iesit si am zis sa-l pun pe site. M-am inspirat de multe ori din retetele postate pe site si ma inspir in continuare.
Este un desert pt. cei care nu tin post..

 

INGREDIENTE

pt blat

  • 8 oua
  • 8 lg faina
  • 8 lg. zahar
  • 3 lg. ulei
  • esenta de migdale

pt. crema

  • un plic dr.oetker crema pajituri cu trufe si rom
  • 250 ml. lapte
  • 3 lg.zahar
  • sirop
  • 600 ml apa
  • 300 gr. zahar sau dupa guste
  • senta de rom

pt. ornat

  • 500 ml frisca Hulala
  • glazura de ciocolata
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 20 gr.unt
  • 20 gr zahar
  • 75 ml lapte
  • 1 lingura frisca nebatuta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si frisca:

Blatul il pregatim astfel: separam galbenusurile de albusuri; batem albusurile spuma apoi adaugam treptat zaharul batand incontinuu dupa care punem faina, galbenusurile frecate cu uleiul si un praf de sare si esenta de migdale,amestecand cu o paleta de sus un jos.

Intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina sau hartie de copt adaugam amestecul si-l introducem in cuptorul preincalzit . Facem testul scobitorii ca sa vedem cand e gata.

Intre timp punem la fiert apa si zaharul pt. sirop.Cand se raceste se adauga esenta de rom.

Crema de trufe si rom o pregatim conform instructiunilor de pe pachet.

Blatul rece se taie in 3 parti, se insiropeaza , se pune crema intre blaturi si se lasa la rece pana a doua zi.Eu l-am facut seara si l-am ornat a doua zi dar daca-l faceti dimineata puteti sa-l ornati dupa-masa.

Glazura de ciocolata  se face astfel: se pune ciocolata la bain-marie pana se topeste, separat intr-un alt vas punem laptele , untul ,frisca nebatuta , zaharul si aducem pana la punctul de fierbere; adaugam peste ciocolata topita mestecand incontinu.

Adaugam glazura pe tort si de jur imprejur ornam cu frisca batuta.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu ciocolata si frisca-0
Tort cu ciocolata si frisca-1

COMENTARII (3)

Rocsi 1

22.03.2013, 22:46

Bine ai venit!

MotanLaOale 1

22.03.2013, 22:48

alinaelena 1

25.03.2013, 17:07

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04