Tort cu cremă de cacao si gem de căpşune

de botcrina in Torturi, 6 Iun 2014 | 2156 vizualizari

 

Este foarte savuros, dulce şi gustos.

 

INGREDIENTE

Blatul
  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 6 linguri făină
  • 1 jum. praf de copt
  • 1 linguriţă suc de lămâie pentru stins praful de copt
  • 3 linguri cu vârf de cacao
Crema
  • 3 ouă întregi
  • 1 cana (250 g)zahăr
  • 2 linguri făină
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 250 g margararină
  • 200 g gem de căpşune
Siropul
  • 100 ml apă
  • 1 lingură de zahăr
  • o fiolă esenţă de rom
Decor
  • nucă de cocos
  • bombonele
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cremă de cacao si gem de căpşune:

Pentru blat separăm ouăle: gălbenuşurile le amestecăm cu praful de copt stins cu zeama de lămâie, iar albuşurile le batem până obţinem o spumă tare.

Încorporăm cele 6 linguri de zahăr în ploaie, apoi gălbenuşurile, cacaoa şi cele 6 linguri de făină, amestecând bine de jos în sus.

Ungem o tavă cu pereţi detaşabili cu unt şi tapetăm cu făină, apoi turnăm compoziţia de mai sus în aceasta.

Dăm tava la copt în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade, aproximativ 45 de minute.

Crema o pregătim între timp.

Cu ajutorul unui tel batem cele 3 ouă întregi cu zahărul, până devine o pastă omogenă, apoi adăugăm făina şi cacaoa şi amestecăm bine ca să nu se formeze cocoloaşe.

Punem laptele la fiert şi când dă în clocot turnăm cu grijă compoziţia din ouă, mestecând în continuu ca să nu se lipească.

Când s-a îngroşat bine este gata,  luăm de pe foc şi lăsăm la răcit.

Frecăm un pachet de margarină până devine cremă, apoi turnăm peste acesta crema răcită, mestecând până se omogenizează complect.

Blatul se lasă la răcit apoi se taie în trei.

Se pregăteşte siropul din apă călduţă, zahăr şi esenţă de rom.

Aşezăm prima bucată din blat şi cu ajutorul unei pensule o însiropăm , apoi întindem crema într-un strat uniform. Acoperim cu cealaltă bucată de blat, iarăşi însiropăm, apoi întindem gemul de căpşune.

Punem ultima bucată de blat, însiropăm bine, apoi îmbrăcăm tot tortul cu cremă.

Decorăm cu nucă de cocos şi bombonele.

Poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

în cremă se poate pune şi mai puţin zahăr, după gustul fiecăruia;

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort  cu cremă de cacao si gem de căpşune 324777
retete culinare - Tort  cu cremă de cacao si gem de căpşune 324779
retete culinare - Tort  cu cremă de cacao si gem de căpşune 324781
retete culinare - Tort  cu cremă de cacao si gem de căpşune 324782
retete culinare - Tort  cu cremă de cacao si gem de căpşune 324783
retete culinare - Tort  cu cremă de cacao si gem de căpşune 324784
retete culinare - Tort  cu cremă de cacao si gem de căpşune 324785

COMENTARII (16)

botcrina 1

08.06.2014, 07:39

Multumesc Motan!

botcrina 1

08.06.2014, 07:40

Multumesc Mariana!

botcrina 1

08.06.2014, 07:41

Multumesc Rocsi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S