Tort Savoare cu Piersici

de adnas54 in Torturi, 22 Feb 2010 | 5589 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • * 6 oua,
  • * 6 lg de zahar,
  • * 6 lg de faina,
  • * 25 gr. de cacao
  • * 1 plic zahar vanilat
  • * 1 praf de copt
  • * 1 cutie piersici în sirop de 800 gr ,
  • * 1 plic GELFIX 2:1
  • Ganache ciocolata de pe tort:
  • * 300 gr  frisca Hulaha,
  • * 200g de ciocolata (de preferinta neagra)
  • Decor
  • * 200gr frisca,
  • * 1 plic intaritor de frisca,
  • * migdale prajite pentru decorare.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Savoare cu Piersici:

Blatul:


Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat zaharul si plicul de zahar vanilat. Bateti bine pana intoarceti bolul si ele nu curg. Galbenusurile le bateti bine cu un vaf de sare. Se adauga peste albusuri. In faina cernuta adaugati praful de copt si incorporati in albusuri. Miscarile trebuie sa fie lente si in directia sus-jos. Se imparte in doua jumatari, una se lasa cum este, iar in a doua jumatate se adauga cacao cernuta, incorporand cu grija.

Puneti o bucata de hartie de copt la fundul tavii in care veti coace pandispanul, fie pe rand fie impreuna daca aveti 2 forme ( 22x22).



Gelatinarea piersicilor:


Se scurg piersicile(jumatati) din conserva. Se pastreaza 2 jumatati pentru decor. La o conserva mare rezulta si cca. 250 gr suc. Acesta se pune la fiert cu fructele taiate in feli, adaugandu-se un plic de gelfix, care o intareste, ca un aspic. Inainte de a se raci complect, se intinde pe primul blat, eu l-am folosit pe cel cu cacao. Se acopera cu celalalt blat.



Crema ganache :


Frisca se pune intr-o cratita pe baie de abur amestecand mereu ca sa nu se prinda si cand e foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele, se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se da deoparte pana se raceste si se pune apoi la frigider cateva ore. Cand e rece se bate bine cu mixerul pana se face o crema spumoasa care isi dubleaza si volumul. Daca e prea tare se mai pot adauga 2-3 linguri de frisca batuta . Se rastoarma peste tort, doar deasupra.



Cele 200 gr frisca se bat cu 2 lg. zahar praf, adaugand la sfarsit si intaritorul de frisca. Se imbraca tortul cu frisca doar pe partile laterale si apoi se tapeteaza cu migdale prajite putin in cuptor, pentru a capata culoare.

Cele doua piersici retinute se taie in evantai. Se aseaza in doua colturi opuse.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Savoare cu Piersici 18666
retete culinare - Tort Savoare cu Piersici 18667

COMENTARII (15)

adnas54 1

23.02.2010, 22:12

Cory, gelfixul trebuie sa fie si in Italia numai ca probabil se numeste altfel. Este un praf care se foloseste la legarea dulceturilor, foarte repede, fara sa se mai fiarba mult pana se leaga, ca pe vremea bunici. Daca nu gasesti sila voi, atunci pui clasica gelatina. cca 5 gr. Pupici

mamidesara 1

06.03.2010, 19:30

elena1988 1

10.03.2011, 17:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Langosi unguresti

de Rux 9

Langosi unguresti

ieri la 21:35

Rulada cu fructe de padure

de GeorgiG 4

Rulada cu fructe...

ieri la 21:22

Budinca de dovlecei cu cascaval

de GeorgiG 4

Budinca de...

ieri la 20:54