Tort cu crema de ciocolata

de adry88 in Torturi, 3 Mar 2013 | 1186 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 14 oua
  • 16 linguri zahar
  • 14 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema 1
  • 400 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 2 pliculete ness
  • 100 g ciocolata
  • Crema 2
  • 500 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • zeama de la o lamaie
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata:

Blatul - Albusurile le mixam cu praful de sare, dupa care adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul, adaugam faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie, amestecam usor cu lingura. Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia felii.

Crema 1 - Untul moale se mixeaza cu zaharul, adaugam plicurile de ness si treptat ciocolata topita si racita, amestecam bine cu o lingura.

Crema 2 - Laptele il amestecam cu zaharul si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba adaugam amidonul dizolvat in putin lapte, amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam zeama de lamaie si untul, amestecam si lasam sa se raceasca 

Asamblare - pe un platou asezam prima foaie - insiropam - crema  -foaie - sirop - crema si repetam pana terminam

Am uns tortul cu crema de unt si decoram dupa plac

Dam la rece 2-3 ore

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema de ciocolata 208227
retete culinare - Tort cu crema de ciocolata 208228
retete culinare - Tort cu crema de ciocolata 208229
retete culinare - Tort cu crema de ciocolata 208230
retete culinare - Tort cu crema de ciocolata 208231

COMENTARII (20)

adry88 1

04.03.2013, 23:10

Emacristina 1

27.06.2013, 21:46

arata foarte bine ♥

adry88 1

27.06.2013, 23:05

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D