Tort cu crema de lapte

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 8 Mai 2012 | 2914 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 9 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri de faina
  • 3 lingur cacao
  • un praf de sare
  • Pentru crema de lapte:
  • 1,5 l lapte
  • 150 g ciocolata alba
  • 130 g amidon
  • 6 linguri zahar
  • 1 pachet unt - 200 g
  • 100 g zahar pudra
  • pastaie de vanilie - sau esenta de vanilie
  • pentru sirop:
  • 1/2 cana lapte
  • 3 linguri de zahar
  • 1 capucino caramel
  • Pentru glazura neagra:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 3-4 linguri de lapte
  • Pentru glazura alba:
  • 50 g ciocolata alba
  • Pentru frunze:
  • 50 g ciocolata neagra
  • 50 g ciocolata alba
  • frunze verzi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lapte:

Inainte de a ne apuca de blat topim ciocolata pentru frunze, dupa care spalam bine frunzele, le stergem cu un servetel, iar cu ajutorul unei pensule ungem partea cu nervurile mai pronuntate ( adica pe dosul frunzei ) cu un strat de ciocolata si le dam la frigider pana se intareste ciocolata, dupa care mai aplicam un strat de ciocolata topita ( daca s-a intarit ciocolata o puneti putin pe foc sau la microunde si se inmoaie fara probleme), dam din nou la frigider, cel mai bine ar fi sa facem aceasta treaba cu o seara inainte, pentru a se putea intari foarte bine ciocolata.

Cand ciocolata este intarita desfacem usor frunza, astfel ramanad stratul de ciocolata care a luat forma frunzelor.

Pregatim blatul:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul in ploaie, apoi galbenusurile unul cate unul, faina si omogenizam compozitia. Turnam compozitia intr-o forma dreptunghiulara de 20/30 cm si coacem la foc mic pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a racit il taiem in 2.

Pregatim crema:

Desfacem amidonul cu un pahar de lapte rece, iar restul de lapte il punem la fiert impreuna cu zaharul, ciocolata rupta bucatele si vanilia, cand a inceput sa fiarba turnam amidonul in fir subtire si amestecam continuu ca sa nu se prinda, trebuie sa iasa ca o budinca, luam de pe foc si o lasam sa se raceasca.

Untul moale ( la temperatura camerei) il mixam cu zaharul pudra.

Dupa ce s-a racit crema de lapte opunem peste unt si mixam pana se omogenizeaza, dam la rece cateva minute.

Pregatim siropul:

Caramelizam zaharul, peste care punem laptele si capucino, lasam sa se raceasca.

Insiropam primul blat, punem crema, urmatorul blat insiropat si iar crema.

Pregatim glazura neagra:

Punem toate ingredientele la foc mic, amestecand continuu, pentru a nu se prinde, pana cand se topeste ciocolata si se omogenizeaza bine. Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca usor.

Intindem glazura peste ultimul strat de crema.

Imediat topim si ciocolata alba, dupa care cu o punga facem liniute drepte, pe toata suprafata tortului, dupa care cu un cutit trasam alte liniute in sens opus celor albe, astfel formandu-se acoladele :)

Ornam cu frunzele de ciocolata si frunze de menta proaspata.

Dam la frigider cel putin 2-3 ore.

Se taie cu un cutit dat prin apa fierbinte.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema de lapte 161612
retete culinare - Tort cu crema de lapte 161613
retete culinare - Tort cu crema de lapte 161614
retete culinare - Tort cu crema de lapte 161615

COMENTARII (23)

Rocsi 1

08.05.2012, 21:06

Imi place mult acest model..am incercat si eu o data dar nu mi-a iesit

Dana Cristea - pusikmea 1

18.05.2012, 11:08

Multumesc mult tuturor, rocsi nu te lasa, trebuie sa-ti iasa, o sa caut link sa vezi cum se face

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S